Hirdetés

Alkalmazásbemutató: mVideoCut

Manapság már szinte minden telefon kamerával van szerelve, így a videó- és képszerkesztés funkció is megjelent a készülékeken. Persze egy kis képernyővel és (az asztali munkaállomásokhoz képest) gyengébb hardverrel rendelkező eszközön korlátozottak a lehetőségek, ám az appok száma és a letöltések alapján van igény az ilyen jellegű tartalmakra. A mai versenyző az mVideoCut névre hallgat, egy magyar fejlesztésű programról van szó.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mára a videószerkesztési szolgáltatás az Android rendszer szerves részévé vált a Movie Studio szoftverrel, az mVideoCut azonban egy kicsit más módon közelíti meg a dolgot. Míg a Google előre telepített alkalmazása a telefonon végzi a számítási műveleteket, az mVideoCut erre az Amazon felhőszolgáltatását használja, a kirenderelt felvétel ezután letölthető a telefonra. Így csökken a processzor terhelése, cserébe viszont komoly adatforgalomra lehet számítani, így érdemes WiFi-kapcsolat mellett használni az appot. Az Amazon-integráció miatt egy megfelelő fiókra is szükség lesz, melynek használata ingyenes, amennyiben azonban 50 MB-nál nagyobb felvételt szeretnénk feltölteni, már fizetnünk kell érte.

A videók szerkesztéséhez először importálnunk kell a választott felvételeket. Fontos megjegyezni, hogy a program csak a beépített kamera által rögzített felvételeket képes kezelni, a külső forrásból származó fájlokat nem veszi figyelembe. A program funkcionalitása mobilos körökben kielégítő, egy átlagos asztali kliens azért jóval többet tud. Az elvégezhető műveleteket három nagy csoportba lehet sorolni. A Filters menüpontban különféle szűrőket alkalmazhatunk, forgathatjuk és bizonyos helyeken elmoshatjuk a képet. A Video pont különféle szerkesztőfunkciókat takar, ilyen a vágás, a sebesség módosítása, a sötétítés és trim effektek. Az Audio alatt a hanggal kapcsolatos opciókat találjuk, itt mindössze egy lehetőség van,a felvétel lenémítása mellett sajnos egyedi aláfestő zenét nem adhatunk meg. A kezelés egyértelmű, a kezdők számára az első indításkor megjelenő tippek is segítséget nyújtanak. A felhasználói felület a gyári androidos vezérlőkből építkezik, véleményünk szerint az összképen javítana az egyedi elemek használata.

Mindent összevetve tehát egy könnyen használható videószerkesztő alkalmazást kapunk, amely az alapfunkciók ellátására, a kamerával rögzített felvételek korrigálására tökéletesen alkalmas. A program ingyenes, a futtatásához egy androidos telefonra lesz szükség, mely a zöld robotos rendszer legalább 2.2-es verzióját futtatja. További információért és a letöltésért katt erre a hivatkozásra.

Értékelés: mVideoCut (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés