Hirdetés

Alkalmazásbemutató: VSCO Cam

A VSCO Cam tavaly év végén jelent meg iOS platformra és azonnal óriási sikerré vált: az első héten több, mint egymillió letöltést zsebelt be, majd hetekig nem került ki a top 15-ös listából. A fejlesztők a napokban mindenki számára elérhetővé tették az androidos verziót is, melyet egy hosszas bétatesztelés előzött meg. A rövidítés egyébként a Visual Supply Co. (vizuális felszerelés) szavakat takarja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy alternatív kameraszoftverről van szó, mely fotózás mellett egy rakás szerkesztési opciót és filtert is tartalmaz. Utóbbi miatt többen is az Instagramhoz hasonlítják az alkalmazást, ám óriási különbség, hogy a VSCO Cam nem egy közösségi szoftver (a fejlesztők szerint nem is akar azzá válni), kizárólag fényképek készítésére és utólagos módosítására használható. Ezek mellett a rogram magában foglal egy galériát is, mely a VSCO grid névre hallgat, az itt lévő képeket bárki láthatja, amennyiben követi az adott felhasználót (ez egyelőre csak weben érhető el), kommentelésre és egyéb interakcióra nincs lehetőség.

Az androidos alkalmazás a funkcionalitás szempontjából semmiben nem marad el az iOS-alapú társától. A képek utólagos felturbózására egy rakás szűrőt kapunk (szám szerint tíz áll rendelkezésre telepítéskor, melyek mellé továbbiakat vásárolhatunk), melyek erősségét több fokozatban lehet állítani. A szerkesztői funkciók között további extrákat találunk: többek között állíthatunk az expozíción, a színhőmérsékleten, a kontraszton, forgathatjuk és vághatjuk a képeket, élesíthetünk és homályosíthatunk a felvételeket, átfesthetjük az árnyalatokat, illetve szemcséssé tehetjük a fotókat. Az elkészült műveket természetesen kapásból meg is lehet osztani a közkedvelt szociális hálózatokon.

A felhasználói felület a végletekig le van egyszerűsítve, a funkciók egyértelműek, az animációk viszont lehetnének rövidebbek. Mindent összevetve egy remek fotóalkalmazásról van szó, mely androidos és iOS-alapú készülékek esetén is jó választás lehet a gyári kameraszoftver mellé vagy helyett. A szoftver mindkét platformon ingyenes, Apple készülékek esetén itt lehet letölteni, a Google mobil operációs rendszerével szerelt eszközök esetén ez a link a nyerő. További információért a hivatalos odlalt ajánljuk.

Értékelés: VSCO Cam (Android 4.0+ / iOS 6.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOS / Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Cover

    A Cover lecseréli a kijelzőzárat az androidos telefonokon, alkalmazásokat ajánlva az aktuális pozíció és idő függvényében.

  • Alkalmazásbemutató: Duel For Dragons

    A taktikai RPG játékokat kedvelőknek lehet jó választás a most bemutatásra kerülő applikáció, mely különféle kombókat, izgalmas játékmenetet is tartalmaz.

  • Alkalmazásbemutató: Android Device Manager

    A Google a nyár végén rántotta le a leplet az Android Device Managerről, mely immár natív androidos alkalmazással is rendelkezik.

  • Alkalmazásbemutató: Solar Weather

    A Solar Weather iOS alatt már bizonyított, most az Android platformon próbál szerencsét, ám a widgetes megjelenítés hiányzik az üdvösséghez.

Előzmények

Hirdetés