Alsópolcos Nokia mutatkozott be

Mondhatnánk, hogy a Nokia C02 gázos, de inkább a retro kifejezést használjuk.

Új belépő szintű modellt mutatott be a Nokia, ami kialakítását és képességeit tekintve is múltidéző, de legalább viszonylag kicsi, a kijelzőbe nem lóg semmi, cserélhető az akkumulátor és van 3,5 milliméteres jack. Ezzel nagyjából ki is merült a pozitívumok listája, amivel szemben ott a microUSB csatlakozó, az ismeretlen négymagos, maximum 1,4 GHz-es lapkakészlet és a 2/32 GB-os memóriacsomag eMMC 5.1-es belső tárhellyel.


[+]

Az 5,45 hüvelykes, 720 x 1440 pixeles felbontású panellel szerelt polikarbonát készülék valahogy 191 gramm lett, elképzelhető, hogy az IP52-es védettség miatt, ami legalább csepp- és porállóságot biztosít. A 3000 mAh-s akkumulátor cserélhető, tölteni viszont csak 5 wattos teljesítménnyel lehet. Ujjlenyomat-olvasó nincs, a 2D arcazonosítást a 2 megapixeles előlapi kamera végzi, fotózni pedig az 5 megapixeles hátlapi kamerával lehet.

[+]

A készülék csak a 802.b/g/n WiFi szabványt ismeri, a Bluetooth 4.2-es, a GPS az úgy annyi, hogy GPS, a szenzorok közül pedig csak egy gyorsulásmérő került a készülékbe és csak két év negyedéves biztonsági terméktámogatás jár hozzá. Árat és elérhetőséget egyelőre nem tudunk, de borzasztóan érdekelne, hogy mit terveznek elkérni ezért a konfigurációért 2023-ban. A Nokia C12-nél azért biztosabb olcsóbb lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés