Már a legegyszerűbb okostelefon is majdnem ötvenezer forint

A Nokia C12-nél aligha van az európai piacon szerényebb készülék, de csak az árfolyamon múlik, hogy nem éri el az 50 ezer forintot.

A Nokia most mutatta be a C12-t, ami egy Android 12 Go rendszerű, rendkívül egyszerű okostelefon 2 GB rendszermemóriával és 64 GB eMMC 5.1-es bővíthető belső tárhellyel. Ez eddig annyira nem kirívó, de a 2018-as, 28 nanométeres lapkakészletre azért már a laikus felhasználó is jó eséllyel felszisszen. A nyolcmagos, 1,6 és 1,4 GHz-es klaszterekkel dolgozó Unisoc SC9863A-tól és a PowerVR IMG 8322 GPU-tól nem érdemes sokat várni.


[+]

A Nokia C12 6,3 hüvelykes, HD+ felbontású LCD kijelzője 160,6 x 74,3 x 8,75 milliméteres, IP52-es minősítésű polikarbonát házba került fém belső kerettel és fogásstabilitást növelő hátlapi textúrával. A készüléken egyetlen, 8 megapixeles, autofókuszos hátlapi kamera dolgozik, a biometrikus azonosítást pedig ujjlenyomat-olvasó híján az 5 megapixeles előlapi egység végzi.

A 3,5 milliméteres jack csatlakozó örvendetes, a microUSB port viszont annál kevésbé, főleg úgy, hogy a 3000 mAh-s telepet maximum 5 wattos teljesítménnyel képes csak tölteni. Cserébe az akksi cserélhető. A készülék első körben a német és osztrák piacon kerül forgalomba, tehát a specifikáció ellenére egyértelműen ebbe a régióba szánta a gyártó és 120 eurót kér érte, ami kicsit gyengébb árfolyam mellett csak simán átszámolva is vészesen közelít az 50 ezer forintos árszinthez, és akkor a hazai extrákról még nem is beszéltünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés