Alternatív MDM platformok felé nyit a BlackBerry

A kanadai gyártó készülékei vállalati és államigazgatási körökben igen népszerűek voltak, hiszen a BlackBerry Enterprise Server (BES) távfelügyeleti funkcióival nem csak a központosított szoftverfrissítés és távbeállítás vált lehetővé, de az elvesztett készülékeken tárolt bizalmas adatok eltávolítására is lehetőséget teremtett. Az BlackBerry pozíciójának meggyengülése óta azonban egyre több vállalat tette lehetővé az alternatív készülékek használatát, melyek távfelügyeletéhez más eszközök váltak szükségessé, így a BES licencelés is kissé háttérbe szorult.

A kanadai vállalat legfrissebb bejelentése szerint a BlackBerry 10 készülékek a jövőben a BES mellett alternatív MDM (Mobile Device Management – mobil eszközfelügyelet) platformok segítségével is távmenedzselhetőek lesznek, melynek köszönhetően a cégek egységesíthetik a teljes készülékflottájuk kezelését. A közlemény szerint az AirWatch, Citrix és IBM is komoly lehetőséget lát a nyitásban, így várhatóan az elsők között rukkolnak majd elő alternatív távfelügyeleti megoldásokkal.

Azóta történt

Előzmények

  • Előrendelhető a BlackBerry Z3

    Indonéziában negyvenötezer forintnak megfelelő áron startolt a kanadai gyártó középmezőnybe szánt okostelefonja.

  • Fotókon a BlackBerry „Kopi”

    A BlackBerry Q5 társaságában kapták lencsevégre a kanadai gyártó kiadásra biztosan nem kerülő teljes gombsoros készülékét.

  • Újabb fotókon a BlackBerry Z3

    Ezúttal Malajziában kapták lencsevégre a Foxconn belépőszintű BlackBerry 10 modelljét.

  • MWC 2014: BlackBerry bejelentések

    Bemutatkozott az olcsó BlackBerry Z3, szó esett az idén érkező Q20-ról, a BES 12-ről és arról, hogy a cég egyelőre nem kíván hordozható kiegészítőket gyártani.

Hirdetés