Meglepetés rendszerfrissítés érkezett az Xperia 10 III-ra

Elindította a Sony az Android 13-at az Xperia 10 III-ra annak ellenére, hogy csak 12-ig ígérték a támogatást.

2021-es középkategóriás okostelefonjára, az Xperia 10 Mark III-ra elindította az Android 13-as frissítést a Sony globálisan. A frissítés a 62.2.A.0.367 szám alatt jelenik meg OTA-ként az Európában is árult Xperia 10 III (XQ-BT52) mobilokon. Azért érdekes ennek a híre, mert a készülék megjelenésekor a Sony csupán egy főverzió-frissítést garantált a telefonhoz, vagyis az Android 12 lett volna hivatalosan az utolsó rendszer, ami telepíthető az Xperia 10 III-ra. A biztonsági támogatás is csak júniusig szólt hivatalosan.

Android 13-as OTA az Xperia 10 III-on.Android 13-as OTA az Xperia 10 III-on. Android 13-as OTA az Xperia 10 III-on. (forrás: XDA Developers) [+]

Ennek ellenére a fent említett frissítés tartalmazza az alig 1 GB-os méretében a 2023. január 1-i biztonsági csomagot is. A felhasználói felület nem sokat változik, viszont érkezik új zenei widget, alkalmazásonként állítható lesz preferált nyelv, valamint elérhetők lesznek az Android 13-as biztonsági újításai is az Xperiára, mint a vágólapra mentett érzékeny adatok automatikus törlése vagy az alkalmazásonként beállítható tárhely-hozzáférés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés