Átnevezi a Your Phone alkalmazást és partnerséget köt a Microsoft a Honorral

Ezentúl Phone Link néven fut a Windows 10-es vagy újabb PC-k és az androidos okostelefonok vezeték nélküli összeköttetését lehetővé tevő program.

2018 októbere óta elérhető a Microsoft által fejlesztett Your Phone és a Your Phone Companion alkalmazás, melyek segítségével összeköthető a számítógép és a telefon. A redmondi cég ma bejelentette, átnevezi a két programot, mobilon ezentúl Link to Windows néven, számítógépen pedig Microsoft Phone Link néven futnak tovább.

Az átnevezés mellett át is tervezték a két alkalmazás felhasználói felületét, hogy jobban illeszkedjen a Windows 11 dizájnjához. Az értesítések ezentúl jobban szem előtt lesznek a számítógépen, a navigáció ezentúl böngészőhöz hasonlóan füleken keresztül mehet a programban. A PC és a telefon összekötése pedig könnyebb, a Windows 11 rendszerrel ezentúl elég lesz beolvasni egy QR-kódot a telefon kamerájával.

Így változik a felhasználói felület.
Így változik a felhasználói felület. (forrás: Microsoft)

A Link to Windows alkalmazás előre telepítve megtalálható lesz ezentúl a Surface Duo és a Samsung telefonok mellett a Honor mobilokon is, és a program elérhető lesz Kínában is, 2018 óta először. Más márkák okostelefonjaira letölthető a Google Play Store-ból a Link to Windows, ha Android 7.0-át vagy újabbat futtat a telefon.

Így néz majd ki az összekapcsoló alkalmazás Kínában egy Honor telefonnal.
Így néz majd ki az összekapcsoló alkalmazás Kínában egy Honor telefonnal. (forrás: Microsoft) [+]

A frissített alkalmazás és a számítógépes kliens március 31-től elérhető és használható.

Azóta történt

Hirdetés