CES 2024: A Samsung telefonok hamarosan használhatók lesznek webkameraként

Egy közelgő Link to Windows frissítéssel a Samsung Galaxy okostelefonok beépített kamerái képesek lesznek kiváltani az asztali számítógépek és laptopok beépített webkameráit.

A CES-en jelentette be a Microsoft és a Samsung, hogy együttműködésük keretében elsőként Samsung Galaxy okostelefonokon és az új Galaxy Book 4-en elérhető lesz egy új funkció, mely segítségével a számítógép felhasználója a telefonja kameráját — vagy kameráit — vetheti be webkameraként vezetékek és más fejlesztők alkalmazásainak telepítése nélkül. A rendszerkövetelmények a funkcióhoz minimálisnak mondhatók, bármilyen One UI 1.0-nál (Android 9) újabb rendszert futtató Samsung Galaxy okostelefon megfelel majd hozzá, csak legyen rajta a Link to Windows, a számítógépen pedig fusson a Microsoft Phone Link.

A Samsung közleménye szerint gombnyomásra lehet majd váltani a telefon kamerái között, a telefon képes lesz a háttér elhomályosítására, illetve az Auto-framing funkcióval arra is, hogy a beszélőt folyamatosan középpontban tartsa, ha az mozog a kamera előtt.

A webkamera funkció az év későbbi szakaszában megjelenhet nem Samsung gyártotta eszközökre is, a Link to Windows kódjában legalábbis találtak erre utaló jeleket, de egyelőre biztosíték nincs rá. A Samsung telefonokon pedig januártól, várhatóan az S24-es széria debütálása után jelenhet meg az opció, illetve ahogy a Galaxy Book 4-es laptopok elkezdenek piacra kerülni. Korábban egy One UI 6.0-s béta frissítésben már megjelent a webkameraként való használat opciója, de azt a frissítést végül a koreai márka visszavonta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés