Támogatja az Android eszközök webkameraként való használatát a Windows 11

Android 9.0 a minimum rendszerkövetelmény a telefonon, Windows Insider Program tagság PC-n.

Megnyílik a lehetőség a Windows Insider Program tagjai előtt arra, hogy bármilyen Android rendszerű táblagép vagy telefon beépített kameráját / kameráit használják Windows 11-et futtató PC-jük webkamerájaként. Az elvárt minimum rendszer a tablet vagy telefon oldaláról Android 9.0, és telepíteni kell a Link to Windows (Windows összekapcsolás) applikáció 1.24012-es vagy ennél frissebb verzióját.

Márkától és készüléktípustól függetlenül használható lesz Android 9-es rendszerű vagy frissebb készülék Windows 11 mellé webkameraként
Márkától és készüléktípustól függetlenül használható lesz Android 9-es rendszerű vagy frissebb készülék Windows 11 mellé webkameraként (forrás: Microsoft) [+]

Ha ez le van töltve az androidos készülékre, a PC beállításai között a Bluetooth eszközök között kell hozzáférést biztosítani a tablet vagy telefon kameráihoz. A számítógépen keresztül a telefon előlapi és hátlapi kamerájához is hozzáférhet a felhasználó és használhatja videohívások alatt, rakhat a képre különböző effekteket (pl. HDR, háttérelmosás) az androidos eszköz képességeinek függvényében, igény szerint szüneteltetheti a videóstreamet. Emellett gyorsabb hozzáférése lesz az androidos eszközzel nemrégiben készült fotókhoz és videókhoz.


(forrás: Microsoft) [+]

A Microsoft február 29-én tette közzé a frissítés hírét, aznap el is indult az Insider Program résztvevőihez az, benne azzal a Cross Device Experience Host csomaggal, ami szükséges a szolgáltatás működéséhez. A Windows Insider Programban megjelenő frissítések és funkciók publikus elérhetősége kis csúszással, később várható.

Előzmények

Hirdetés