Az afrikai piacra lép új mobiljával a Gionee

A csődből is visszatért kínai gyártó egy nagyon egyszerű specifikációjú, de remélhetőleg kedvező árú, teljes értékű Androidot kínáló eszközzel léphet be egy méretes piacra.

Egy időben nálunk is elérhetők voltak a Gionee márka termékei, ám mivel egyik mobil sem szólt igazán nagyot, így a gyártó szép lassan eltűnt az európai piacról, majd csődöt is jelentett, hogy aztán, másfél évvel később visszatérhessen az élő cégek sorába. Az első próbálkozásuk Android 7.1 Nougattal, 2020-ban finoman sem volt túl életképes, új termékük, az S12 Lite azonban már Android 10-et kapott, és a többi specifikációjában sincs feltűnő hiba.


[+]

3 GB RAM és 32 GB-os belső tároló jár a MediaTek Helio A25 rendszerchiphez, nyolc Cortex-A53 maggal és PowerVR GE8320-as grafikai egységgel. 6,52 hüvelykes a kijelző 720 x 1600 pixelen (20:9), nem maradt el a microSD-s bővíthetőség és az LTE sem a listából. Hátul 13 megapixeles főkamera és 5 megapixeles, fixfókuszos ultraszéles kamera látható, a harmadik elem csak egy 2 megapixeles mélységszenzor. A hátlapon van egyébként az ujjlenyomat-olvasó is. Elöl, a csepp alakú notch 8 megapixeles kamerát tartogat, és ugyanúgys képes 1080p-s, 30 fps sebességű videók felvételére, mint a hátoldal.


[+]

4000 mAh kapacitású akkumulátorral, 3,5 milliméteres jack csatlakozóval, FM rádióval, 2,4 GHz-es Wi-Fivel és 4.2-es Bluetooth-szal a Gionee S12 Lite a fent látható két színben (kék és szürke) lesz elérhető, elsőként Nigériában, egyelőre ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés