Érdekes öszvér lett a Gionee G13 Pro

A készülék valószínűleg sosem hagyja el Kínát, de a dizájn és a szoftver is minimum érdekes.

A Gionee-ról nem sokat hallottunk mostanában, aminek az a prózai oka, hogy konkrétan eltűntek az európai piacról, 2018-ban pedig tartozások miatt csődbe is ment a cég. 2020 óta viszont ismét aktívak, főleg a fejlődő országok piacaira gyártanak alsópolcos ajánlatokat. A legújabb, Kínában bemutatott modell sem lenne különösebben érdekes, ha nem nyúlták volna le egy az egyben az iPhone 13 dizájnját (noccsostul, kameraszigetestül, keretestül) és nem Harmony OS futna rajta HMS ökoszisztémával.

Még a színárnyalat is stimmel.
Még a színárnyalat is stimmel.

A Gionee G13 Pro a némítókapcsolót leszámítva pont úgy néz ki, mint egy iPhone, megvan a jellegzetes előlapi szenzorsziget, de a rendelkezésre álló helyen egy darab, maximum 2D arcazonosításra alkalmas, 5 megapixeles kamera foglal helyet. Biometrikus védelemből ennyi jutott, ujjlenyomat-olvasó nincs. A hátlapi kamerarendszer sem túl ígéretes a 13 megapixeles főkamerával és a 2 megapixeles makróval. De legalább úgy néz ki, mint egy iPhone.

A Gionee a 2019-es, 12 nanométeres, négymagos Unisoc T310-es lapkát választotta egy 2 GHz-es ARM Cortex-A75-ös és három 1,8 GHz ARM Cortex-A55-ös maggal, Mali-G71 MP2 GPU-val. Rendszermemóriából 4 GB-ot tud kezelni a szett, ehhez 32 vagy 128 GB belső tárhely választható. A 158 x 76 x 9,2 milliméteres házba 6,26 hüvelykes, 720 x 1600 pixel felbontású LCD panel került, a 3500 mAh-s telepet pedig Type-C porton keresztül lehet tölteni. Feltehetően normál tempóban.

A Gionee G13 Pro az első olyan készülék, amelyet nem a Huawei gyártott, de Harmony OS-t futtat HMS szolgáltatáscsomaggal. A 4/32 GB-os modell Kínában 26 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, a nagyobb tárhellyel szerelt verzióért pedig 35 ezer forintnyi helyi pénzt kell fizetni.

Előzmények

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • Az afrikai piacra lép új mobiljával a Gionee

    A csődből is visszatért kínai gyártó egy nagyon egyszerű specifikációjú, de remélhetőleg kedvező árú, teljes értékű Androidot kínáló eszközzel léphet be egy méretes piacra.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Visszatért a csődből a Gionee

    Másfél év pihenő után, mintha mi sem történt volna hozott egy új készüléket az egykor magyar piacon is szereplő, kínai gyártó.

Hirdetés