Az Apple kezében a PrimeSense

Az Apple szárnyalásának kezdetét a kapacitív érintőkijelző technológia és az iPhone pozitív piaci fogadtatása jelentette, ám úgy tűnik, hogy a kaliforniai óriás elérkezettnek látja az időt a még természetesebb vezérlési megoldások felé való nyitásra. Az utóbbi idők egyik legnagyobb áttörését az Xbox 360 Kinect modulja hozta el, mely segítségével a játékok irányítása kontroller nélkül, saját mozdulatokkal is lehetővé vált. A 3D mozgásfelismerő eszköz gyártója, a Tel-Aviv központú PrimeSense 360 millió dollárért az Apple kezébe került, melyet a számos pletyka után az AllThingsD számára meg is erősített a kaliforniai óriás. Az izraeli vállalat felvásárlásával az Apple ismét komoly lepéselőnyhöz jutott, hiszen a térbeli mozgáskövetés komoly áttörést hozhat a mobil készülékek és az intelligens televíziók vezérlésében is. Az érintésmentes technológiákat az utóbbi években a Nokia is intenzíven kutatta és a több bejegyzett szabadalma mellett egy dupla előlapi kamerás prototípust is készített, mely a kijelző előtti mozdulatok pontos detektálására is alkalmas volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés