Az első vezetékmentesen tölthető Oppo is bemutatkozott

Ráadásul piacvezető teljesítménnyel. A BBK csoport láthatóan nem bohóckodik félmegoldásokkal.

Közismert tény, hogy a OnePlus arra hivatkozva nem élt eddig a vezetékmentes töltés lehetőségével, mert nem tartották kellően hatékonynak a technológiát. Vélhetően a konszern másik nagy brandje, az Oppo is hasonló véleményen lehetett, és 40 watt alatt meg sem próbálta a dolgot. A tegnap bemutatott Oppo Ace2 viszont helyből 40 wattos AirVOOC vezetékmentes gyorstöltéssel támad. Qi szabványon a szokásos 10 watt megy át; vezetékmentes töltésmegosztás esetében szintén, kábelen pedig 65 wattot tud értelmezni.

Oppo AirVOOC
Oppo AirVOOC

A 40 wattos, hűtőventilátorral szerelt AirVOOC töltőpadot viszont külön kell megvásárolni 11 ezer forintnak megfelelő jüanért, a készülék pedig 8 GB LPDDR4x és 128 GB UFS 3.0-s belső tárhellyel 183 ezer forintba kerül. Az X55-ös 5G modemmel és Snapdragon 865-tel szerelt eszközt két további kiszerelésben is meg lehet vásárolni: 8/256 GB-ot adnak 202 ezer forintért, a 12/256 GB-os pakkért pedig 211 ezer pénzt kell fizetni, de itt már LPDDR5 modulokat kapunk.

A hardveres teljesítményt speciális hűtőrendszer segíti, a gőzkamrával párhuzamosan plusz egy fémlap csökkenti a hőmérsékletet, a HyperBoost 3.0 játékmód pedig további 12%-ot tud kipréselni a hardverből, miközben 1,4 ºC-al fogja vissza a hőmérsékletet. A játékélményt a 4D rezgő visszajelzés is fokozza.


[+]

A 4000 mAh-s akkumulátor nem kifejezetten tűnik nagynak, de egyrészt gyorsan feltölt (56 perc), másrészt kapott egy értelmes felbontású (1080 x 2400), 6,5 hüvelykes OLED panelt 90 Hz-es képfrissítéssel és 180 Hz érintésérzékenységgel. A 16 megapixeles előlapi kamera a bal felső sarokban, a hátlapi rendszer pedig kör alakú panelen. Itt igazából két szenzor dolgozik, a 48 megapixeles főkamera és a 8 megapixeles ultraszéles, a két további egység mindössze mélységadatokat szolgáltat 2-2 megapixelen, amiből az egyik elvileg monokróm. Az Android 10-et Color OS 7.1-el öntötték nyakon.


[+]

Ujjlenyomat-olvasó a kijelzőben, van WiFi 802.11ax szabvány, az 5.1-es Bluetooth pedig ismeri a aptX HD, LDAC kodeket. NFC van, jack csatlakozó viszont sajnos nincs, hangot vagy a sztereó hangszóró szolgáltat, vagy a Type-C csatlakozóból csiholhatunk, a készülékhez pedig jár megfelelő csatlakozóban végződő fülhallgató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés