Beállítási lehetőségek jönnek az iPhone 14 Pro mindig éber kijelzőjéhez

Mondhatnánk, kicsit androidosodik a helyzet az iOS 16.2-vel.

Beállítási lehetőségek kerültek a mindig éber kijelző kapcsán az iOS-be a rendszer 16.2-es verziójának harmadik bétájában. Az állandó megjelenítés néven futó mindig éber kijelző az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max egyedi funkciója az Apple telefonjai között, megjelenés óta a mindig éber kijelző kapcsán csak annyit állíthatott a felhasználó, hogy igényli-e a funkciót vagy nem. Ha úgy érezte, kell neki a folyamatos megjelenítés, az iOS elsötétítette a főképernyőt és percenként vagy értesítésenként frissítette az LTPO OLED panelt. Ilyenkor minden látható maradt a kijelzőn, így a háttérkép, az aktuálisan játszott média, valamint az említett új értesítések is, amit Bone123 kolléga a 14 Pro Max tesztjében értelmes megoldásnak titulált, de nem kell sokat keresni hozzá az interneten, hogy rengeteg olyan véleményt találjunk, melyek szerint az Apple megoldása “túl éber”, több beállítási lehetőség kellene hozzá.

Két beállítási lehetőséggel bővül az állandó megjelenítés az iOS 16.2-ben.
Két beállítási lehetőséggel bővül az állandó megjelenítés az iOS 16.2-ben. (forrás: 9to5Mac) [+]

Az iOS 16.2 béta 3 hoz pár kompromisszumot, az állandó megjelenítés beállításai bővülnek két kapcsolóval. Egyikkel kikapcsolható a háttérkép megjelenítése, másikkal pedig letilthatók az értesítések az AoD-ről. Ha a felhasználó mindkettőt igénybe veszi, a készülék csak az órát, a dátumot és alatta az általa kiválasztott widgeteket mutatja majd, melyeket másodpercenként egyszer frissít, a képfrissítést 1 Hz-re csökkentve. Az óra és a szöveg stílusa alkalmazkodik a lezárási kijelzőn megadott beállításokhoz, de az AoD-n egyebeket eszközölni nem lehet, sima fekete háttérrel működik majd.

Így nézhet ki az AoD, ha mindkét opciót bekapcsolja az ember.
Így nézhet ki az AoD, ha mindkét opciót bekapcsolja az ember. (forrás: 9to5Mac) [+]

Aki nem tud az iOS 16.2 megjelenéséig várni, az addig a Ne zavarjanak fókuszmód aktiválásával el tudja érni, hogy telefonján az AoD csak az időt és a dátumot jelenítse meg, de a háttérképet és az értesítéseket ne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés