Befutott az Android 10 a P20-akra és a Mate 10 családra

Régi Huawei telefonok frissülnek új Androidra és EMUI-ra. A közzététel Ázsiában indult meg és hamarosan errefelé folytatódik.

Az androidos ökoszisztéma nem éppen a naprakész főverziókról szól, ám jó látni, hogy több gyártó nem feledkezik meg régebbi telefonjainak frissítéséről, tegnap például a OnePlus 5/5T váltott 10-es rendszerre. Ma ehhez a 2017-es Huawei Mate 10 Pro és a 2018-as P20, illetve P20 Pro csatlakozik, legalábbis Ázsiában, ahol ezekre a telefonokra megindult az Android 10 közzététele.

A P20 Pro volt a Huawei eddigi talán legfontosabb készüléke, amely új szintre emelte a gyártónál a fotós képességeket
A P20 Pro volt a Huawei eddigi talán legfontosabb készüléke, amely új szintre emelte a gyártónál a fotós képességeket [+]

Ugyanez a frissítés Európában június közepén esedékes, és mivel annak idején mindhárom telefon Google-szolgáltatásokkal jelent meg, ezek természetesen maradni fognak, persze jelen vannak a HMS szoftverek is. A HuaweiCentral szerint a frissítés mintegy 4,5 GB-ot nyom a mérlegen, és bár várhatóan nem okoz galibákat, érdemes azért a személyes adatokat a telepítés előtt lementeni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés