Befutottak a Huawei P40 első renderképei

A készülékcsaládnak várhatóan lesz elit és középkategóriás tagja is.

A Mate 30 Pro annak ellenére siker, hogy a Huawei az amerikai kereskedelmi feketelistázás miatt nem telepítheti fel rá az errefelé esszenciális Google mobilszolgáltatásokat, és hiába a pozitív jelek az elmúlt hetekben, egyelőre ez nem is változik. Éppen ezért a Huawei már saját mobilszolgáltatásaira, a HMS-re fókuszál, amely Kínában rég óta népszerű, a világ többi részén pedig most kell igazán fejlődni - hazai fejlesztői konferencia is volt már.

A Huawei P40 első nem hivatalos forrásból származó renderképe, a szélen lehajló panellel
A Huawei P40 első nem hivatalos forrásból származó renderképe, a szélen lehajló panellel (forrás: Teme) [+]

Jelenleg úgy tűnik, hogy a gyártó által konkrétan megnevezett P40 család kizárólag HMS-sel fog befutni valamikor 2020 első felében, de az első renderképekig nem kell már egyet sem aludni. Az itt közölt képekért a Teme nevű Twitter-csatorna felel, amely úgy tudja: a fenti (alighanem Pro variáns) 6,57"-es 2K/FHD+ panelt visel majd HDR képességekkel, DCI-P3 színtérrel és AMOLED technológiával - ezek egyike se váratlan fejlemény. Azt viszont már a GSM Arena teszi hozzá, hogy az előlapra dupla kameraluk kerülhet.

A P40 Lite külleme ismerős: a Nova 6 SE kiköpött mása
A P40 Lite külleme ismerős: a Nova 6 SE kiköpött mása (forrás: Teme)

A Twitter-oldal a P40 Lite-ról is közölt egy rendert, igaz: ez szerinte nem más, mint egy átcímkézett Nova 6 SE, amely nemrég mutatkozott be. A P sorozat általában kora tavasszal vált generációt, idén ez március végét és Párizst jelentette, úgyhogy valószínű, hogy a tél a fejlesztésről és tesztelésről fog még szólni - és persze a HMS világszintű bővítéséről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés