Párizsban mutatkozik be a Huawei P40

Az európai bemutató viszont nem jelent Google szolgáltatásokat is. A készülékek HMS-sel érkeznek.

A FRandroid úgy értesült, hogy a Huawei P40-es szériája Párizsban mutatkozik be jövő márciusban. Az információt Richard Yu közölte a francia portállal. Noha a bemutató külön rendezvény keretében kerül megrendezésre és Európában, a készülékek Google szolgáltatások nélkül várhatók, amelyet az intenzív fejlesztés alatt álló Huawei Mobile Services pótol majd, ennek ellenére elérhetőek lesznek a régióban minden hivatalos csatornán (szolgáltatói és viszonteladói kínálatban is).

Richard Yu a francia sajtótájékoztatón.
Richard Yu a francia sajtótájékoztatón. [+]

Richard Yu "eddig soha nem látott dizájnt", fejlettebb kameraképességeket és jobb üzemidőt ígért, nem mintha a P széria eddig nem ezeken a területeken lett volna a legerősebb, de konkrétumokat nem közölt. Az Android 10 alapú EMUI 10-zel futó készülékeket viszont minden bizonnyal az integrált 5G modemmel szerelt Kirin 990-el szerelik, a Huawei P40 Lite pedig első körben Nova 6SE néven mutatkozhat be Kínában.

Mindeközben a feltételezett specifikáció is kiszivárgott, ami megalapozhatja a gyártó magabiztosságát az európai piacon Google szolgáltatások nélkül is. A Telegramról (Equal Leaks) előkerült adatok alapján a P40 5500 mAh-s grafén akkumulátorral érkezhet, ami valóban áttörés lenne az akkumulátortechnológiában.


[+]

Huawei Central Research Institute 2016 végén mutatta be kutatási eredményeit, nem kizárt, hogy a technológia valóban megjelenhet tömeggyártásban és a fogyasztói szegmensben. A grafén alapú akkumulátorokról bővebben erre értekeztünk. Emellett a Huawei P40 Pro elvileg 6,5 hüvelykes, 2K OLED panelt kap a már ismert vízesés stílusban, 120 Hz-es képfrissítéssel és az előlapi kameralyuknak köszönhetően 98%-os kijelző/előlap aránnyal.

A P40 elvileg sík kijelzőt kap.
A P40 elvileg sík kijelzőt kap.

A kamerarendszert továbbra is a Leica dedikálja, jövőre öt elemmel a hátlapon. A 64 megapixels, OIS-szel támogatott Sony IMX686-os főkmerát egy 20 megapixeles ultraszéles egység, egy 12 megapixeles periszkópos szenzor, valamint egy makrókamera és egy ToF szenzor kísérheti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés