Bemutatkozik az Xperia X10 mini

A Mobilarena hasábjain múlt hónapban volt olvasható a Sony Ericsson legújabb felsőkategóriás, Android alapú készülékéről szóló X10 blog, melyben lépésről lépésre mutattuk be az újdonság különféle funkcióit, szolgáltatásait, extráit és kevés hiányosságát is. Mivel olvasóink körében a blog nagy népszerűségnek örvendett, valószínűleg sokan lesznek, akik hozzám hasonló lelkesedéssel fogadják majd a gyártó újabb készülékéről szóló napjólát, mely - mint az a címből már kiderült - az X10 aprócska öccséről, az Xperia X10 miniről fog szólni.

Új blogunk talán még az előzőnél is sokkal érdekesebb lesz, az X10 mini személyében ugyanis egy olyan készüléket kaptunk a kezünkbe, melyhez hasonló eddig még nem volt. A "sima" X10 ugye egy prémium kategóriás eszköz hatalmas tudással, a blog témája ennek megfelelően ezek elemzése volt, az X10 mini viszont nem más, mint egy gyufásdoboz méretű okostelefon, melybe a Sony Ericsson napjaink összes telekommunikációs vívmányát belerakta. A mai napig sem tudom elképzelni, hogy hogyan férhetett bele a teljes értékű Android rendszer, a 600 MHz-es Qualcomm MSM7227-es processzor és a fejlett adatkommunikációs repertoár (HSPA, WiFi, Bletooth, GPS) a mindössze 88 grammot nyomó, 83 x 50 x 16 milliméteres készülékházba. Még nagyobb kérdés, hogy a 2,55 hüvelyk átlójú érintőkijelző mennyire segíti vagy mennyire hátráltatja majd a mindennapi munkát.
Blogunkban alapvetően erre a kérdésre keressük majd a választ, plusz bemutatjuk majd a készülék különféle funkcióit, például a kiválónak ígérkező zenelejátszási képességet, az 5 megapixeles kamerát, sőt, terveink szerint az utca emberét is meg fogjuk kérdezni arról, hogy mit szól a japán-svéd gyártó újdonságához. Másképp fogalmazva: egyáltalán elhiszi-e, hogy egy ilyen eszköz valóban létezik? Első bejegyzésünk viszont nem erről, hanem a hardveres adottságokról fog szólni: mindenki készüljön, hamarosan folytatjuk!
Bocha

Azóta történt

Előzmények