Bemutatkozott a Huawei Enjoy 5s

Októberben jelent meg a Huawei Enjoy 5, és máris itt a némileg felturbózott 5s, amelyet (első körben) a Kínai Népköztársaság fogyasztóinak szán a gyártó. A 143,5 x 71 x 7,6 milliméteres készülék 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles megjelenítőt rejt, ami alatt a nyolc Cortex-A53 processzormaggal felszerelt MediaTek MT6753T tesz jó hardveres szolgálatot.

Mutatós készülék lett a Huawei Enjoy 5s
Mutatós készülék lett a Huawei Enjoy 5s [+]

Az Enjoy 5s szoftverfelülete, az EMUI 3.1 Lite Android 5.1 Lollipopon alapszik, és sok, a gyártótól ismert alkalmazás előre telepítve lett a 16 gigabájtos belső tárolóra, amely mellé akár 128 gigabájtos microSD kártyát is be lehet helyezni. Rendszermemóriából 2 gigabájt jár, ami mindenképpen jó hír, hiszen ennyi manapság mindenképpen szükséges a zöld robotos rendszer gördülékeny meghajtásához.


[+]

Az LTE modemmel is felszerelt Huawei mobil előlapján 5, hátlapján pedig 13 megapixeles kamera várja a fotonokat, akár 1080p-s videorögzítéssel. Az utóbbi alatt érintésalapú ujjlenyomat-olvasó fedezhető fel, és ha az olyan gyorsan (azaz lényegében késedelem nélkül) működik, mint mondjuk a Mate S vagy a Nexus 6P szenzora, jó kis versenyző lesz az Enjoy 5s a középkategóriában.

Azóta történt

Előzmények

  • Veletech: élőben még szebb a Honor X2

    Nevezzük tabletnek vagy phabletnek a 7 hüvelykes új Honor eszközt, az biztos, hogy fém burkolatával méltó jövevény a Huawei önálló termékcsaládjában.

  • Huawei Y5 - nem nézőpont kérdése

    A kínaiak alsó kategóriás mobilja az árcímkével próbálná feledtetni a kicsit már idejétmúlt kijelzőt és teljesítményt, ám ezt sajnos a konkurensek tudatában egyáltalán nem tudja teljesíteni.

  • Huawei Y6 - lassan hat

    Friss modellel készül a karácsonyi szezonra a kínai gyártó, a középkategória alsóbb szegmensében próbálnak csábító ajánlatot az asztalra tenni, de a konkurencia egyre erősebb ebben a népszerű ársávban.

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

Hirdetés