Bemutatkozott a Huawei P9 Lite

A Kirin 650 lapkával szerelt kütyü a kártyafüggetlen piacon dual SIM-es változatban startol, a szolgáltatók azonban egykártyás verzióban forgalmazzák majd.

Néhány nappal a Honor 5C hivatalos startja után bemutatkozott a szintén HiSilicon Kirin 650 lapkával szerelt Huawei P9 Lite, ami formavilágában a P9-et idézi. A mobil elejére 5,2 hüvelykes Full HD (1080 x 1920 pixel) felbontású kijelző került, az oldalsó kávák 2,02 milliméteresek, az kijelző/előlap arány 76,4%. A készülékház 146,8 milliméter magas, 72,6 milliméter széles és 7,5 milliméter vastag, tömege 147 gramm a beépített 3000 mAh kapacitású akkumulátorral együtt.

A Kirin 650 rendszerchippel ellátott készülék itthon 89 900 forint lesz dual SIM-es változatban, kártyafüggetlenül.
A Kirin 650 rendszerchippel ellátott készülék itthon 89 900 forint lesz dual SIM-es változatban, kártyafüggetlenül. [+]

A Kirin 650-hez tartozó nyolcmagos processzor Cortex-A53 alapú, a magok fele 2 GHz-en, a másik fele 1,7 GHz-en működik, grafikai téren a Mali-T830 MP2 lesz segítségünkre, a memória a hazai modelleken 2 gigabájt. A belső tároló 16 gigabájt, ezt akár 128 gigabájtos microSD kártya segítségével bővíthetjük. A mobil hátlapjára nem csak a 13 megapixeles szenzorral és f/2.0 apertúrájú optikával ellátott kamera került, hanem egy ujjlenyomat-olvasó is. A gyártó külön kiemeli a HiSilicon Hi6402 zenei egységet.

Bemutatkozott a Huawei P9 Lite
A képre kattintva galéria nyílik! [+]

A készülék itthon mindhárom szolgáltatónál megjelenik egy SIM-kártyás verzióban, a Telekomnál két színben (szürke, fehér), május végétől, a Telenornál és a Vodafone-nál pedig júniustól, csak sötétszürke színben. A kártyafüggetlen piacon 89 900 forintba fog kerülni a telefon, de ezek dual SIM-esek lesznek, a szürke és fehér árnyalatokon kívül aranyszínben is.

Azóta történt

  • Mobilarena TV: A stílus új definíciója?

    Ma a Huawei P9 lite-tal foglalkozunk, ami egy egész erős, középkategóriás Kirin chipsetet kapott, van rajta ujjlenyomat-olvasó, jó lett az árazás, plusz kellemes az üzemidő, közepes a kamera.

  • Huawei P9 lite - megörökölt formaterv

    A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.

  • Bemutatkozott a Huawei P8 Lite (2017)

    Érdekes módon nem a P9-széria kapta az idei évre vonatkozó utótagot, a Kirin 655-tel szerelt P8 Lite-örökös azonban egyelőre nem jön Magyarországra.

Előzmények

  • Bemutatkozott a Honor 5C

    A HiSilicon Kirin 650-nel együtt debütáló középkategóriás mobil Kínában mutatkozott be, de előreláthatólag Magyarországon is meg fog jelenni.

  • Már megint listázták a P9 Lite-ot

    Ugyan még mindig nincs hivatalosan bejelentve a Huawei készüléke, Németországban már az egyik online bolt kínálja, részletes leírást közölve róla.

  • Újra felbukkant a P9 Lite

    A Huawei egyelőre bejelentésre váró középkategóriás készülékét az egyik online bolt listázta, így újabb információkat kapunk a felszereltséget illetően.

  • Lencsevégre kapták a Huawei P9 Lite-ot

    Még be sem jelentették, mégis a kamerák előtt pózolt a frissen debütált P9 lájtosabb változata, melyen már csak egy kamera található.

Hirdetés