Bemutatkozott a Moto Z2 Play

Megannyi előzetes után, több új Moto Modal együtt tették hivatalossá a Z Play frissített változatát.

Vékonyabb, könnyebb és gyorsabb, így szól az ígéret, ami az elődhöz képest reálisnak is tűnik. Az 5,9 milliméteres vastagság és 145 grammos tömeg persze abszolútértékben sem sok, viszont a 156,2 milliméteres magasság és 76,2 milliméteres szélesség korántsem az apróságok közé helyezi a Moto Z2 Playt. A fogyás legfeltűnőbb áldozata az akkumulátor lett, 3510 helyett kerek 3000 mAh kapacitással számolhatunk, a TurboPower gyorstöltés pedig 8 órás használatot ígér 15 perc töltéssel, illetve 0-ól 50%-os töltöttséget 30 perc alatt. A kijelző elméletileg nem változott, 5,5 hüvelykes, AMOLED technológiájú, 401 ppi képpontsűsűrégű és Gorilla Glass védi.

Háromféle színt mutattak: fekete, fehér/arany és fehér/ezüst Háromféle színt mutattak: fekete, fehér/arany és fehér/ezüst
Háromféle színt mutattak: fekete, fehér/arany és fehér/ezüst [+]

Frissült a hardver is, Qualcomm Snapdragon 626 rendszerchip került bele, a processzor maximális órajele 2,2 GHz, a grafikus gyorsító Adreno 506, rendszermemóriából pedig 3 vagy 4 GB áll rendelkezésére annak függvényében, hogy a 32 vagy a 64 GB-os változatot választottuk. Nem maradt el a bővítési lehetőség, az UHS-I támogatással bíró foglalat elméletileg akár 2 TB-os kártyát is tud majd kezelni. Megmaradt a vízlepergető nanoréteg, a B20-képes LTE, a 802.11 a/b/g/n WiFi és a Bluetooth 4.x LE is, a hátlapi kamera viszont változott: a 12 megapixeles, dual autofocus pixel technológiával ellátott szenzor és f/1,7-es apertúrájú optika paraméterei feltűnően emlékeztetnek a G5 Plus adataira, de a Z2 Play esetén ráadásként beszélhetünk lézeres segédről is, ami közeli témák esetén jöhet jól.

A GamePad az egyik új Moto Mod A GamePad az egyik új Moto Mod
A GamePad az egyik új Moto Mod [+]

A második generációs Z Play természetesen az összes, eddig megjelent Moto Moddal kompatibilis, de itt is vannak újdonságok: az MWC-n már beharangozták, most be is mutatták a GamePadet, ami D-paddel, analóg karokkal és fizikai gombokkal teszi jobbá a játékélményt, és 1035 mAh kapacitású beépített akkumulátort kapott. Érkezett még egy gyorstöltésre alkalmas Moto TurboPower pack, ami 3490 mAh-val tolja meg a gyári telepet. Megérkezett a JBL SoundBoost 2, 2x3 W-os sztereó hangszórópárral és kihajtható támasztékkal, illetve megannyi új Moto Style Shell, ami Qi és PMA vezeték nélküli töltéssel egészíti ki a telefon funkcióinak listáját. A telefon Amerikában júliustól lesz elérhető, de egy ideig csak a Verizon kínálatában lehet majd megtalálni, a kártyafüggetlen piacra és Európába csak később juthat el. Ára előreláthatólag 140 000 forintnyi valuta lesz, a GamePad pedig nagyjából 22 000 forint körül dobja meg a költségeket, akárcsak az új hangszóró vagy a gyorstöltő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés