Frissítette játékokra szánt Red Magic szériáját a Nubia

Bemutatkozott a Nubia Red Magic 7S és 7S Pro, az elődhöz képest csak a lapkában van jelentősebb változás.

Ahogy arra számítani lehetett, a ZTE alá tartozó Nubia idén is két körben mutatta be játékos csúcstelefonját, a Red Magic 7-et. Az első megvolt év elején, így az év közepén a vérfrissítés volt időszerű, ma megérkezett a Red Magic 7S és 7S Pro. Ha csak kívülről akarja megkülönböztetni valaki a készülékeket, sok sikert hozzá, a forma és a méret ugyanis változatlan, ám belül a Snapdragon 8 Gen 1-et a Snapdragon 8+ Gen 1 váltja az új készülékekben. Ezzel 10 százalékkal nő a CPU és a GPU teljesítménye, de 30 százalékkal csökken az energiaigény és a fogyasztás a 7S-t az elődjéhez hasonlítva.

Balra a Dark Knight, jobbra a Deuterium Transparent kiadás a Red Magic 7S-ből.Balra a Dark Knight, jobbra a Deuterium Transparent kiadás a Red Magic 7S-ből. Balra a Dark Knight, jobbra a Deuterium Transparent kiadás a Red Magic 7S-ből. (forrás: Nubia / GSMArena) [+]

Ha az alap Red Magic 7S-t szeretné, akkor a felhasználó választhat 8 - 12 - 16 GB-os LPDDR5 operatív memória és 128 - 256 - 512 GB UFS 3.1-es tároló konfigurációiból, a 7S Pro esetén RAM-ból 12 - 16 - 18 GB opciók vannak, tárhelyből pedig 256 GB az alap, felette 512 GB és 1 TB választható. A töltés sebességében is van némi különbség, a 7S “csak” 120 wattos vezetékes töltésre képes és 4500 milliamperórás akkumulátorral dolgozik, ezzel szemben a 7S Pro a töltést 135 watton maximalizálja, az akkumulátora pedig 5000 millliamperórás. A töltés közben a készülék folyamatosan figyeli a telep és a hardverkomponensek hőmérsékletét, amennyiben melegedést érzékel, akár a hátlapra szerelt ventillátort is bekapcsolja. Az optimális hőmérsékleten tartásról az alapmodell 7S-ben kilenc rétegből álló, míg a 7S Próban tízrétegű hűtőrendszer gondoskodik.

A Red Magic 7S Pro három színváltozatban elérhető (balról jobbra): Dark Knight, Deuterium Shadow, Deuterium Silver.A Red Magic 7S Pro három színváltozatban elérhető (balról jobbra): Dark Knight, Deuterium Shadow, Deuterium Silver.A Red Magic 7S Pro három színváltozatban elérhető (balról jobbra): Dark Knight, Deuterium Shadow, Deuterium Silver. A Red Magic 7S Pro három színváltozatban elérhető (balról jobbra): Dark Knight, Deuterium Shadow, Deuterium Silver. (forrás: Nubia / GSMArena) [+]

Kijelzőben nincs változás, tehát 6,8 hüvelyk átlójú 10 bites AMOLED panelt kapott mindkét telefon 1080 x 2400 pixeles felbontással. A frissítési frekvencia azonban eltér, a 7S maximum beállítása 165 Hz-en van 720 Hz-es érintési mintavételezés mellett, a 7S Pro azonban 120 Hz-ben húzza meg a frissítés felső határát, 960 Hz-es érintési mintavételezéssel. Ennek oka, hogy a 7S Pro a kijelző alá rejti a 8 megapixeles előlapi kamerát. Az alapmodell ezzel szemben a szimmetrikus keretben helyezi el a szelfizésre vagy éppen játékok közvetítésére használható szenzort. A hátlapon három kamera van mindkét készüléken, ezek megegyeznek: 64 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles makró. Hogy utóbbi minek, főleg egy játékra optimalizált telefonba, az remek kérdés.

Így áll össze a Red Magic 7S Pro ventillátora és kamerarendszere.
Így áll össze a Red Magic 7S Pro ventillátora és kamerarendszere. (forrás: Nubia / GSMArena) [+]

Van azonban olyan, ami tényleg fontos a játékokhoz: 3,5 milliméteres audio csatlakozó, 520 Hz-es érintési érzékeléssel bíró nyomásérzékeny ravaszok a készülék oldalán, és RGB-világítás. A 7S Pro esetén a hátlap egyes elemei, a sima 7 esetén csak az átlátszó műanyag ablak alá rejtett ventillátor kapott RGB-világítást. A telefonokon az Android 12 alapokra épülő Redmagic 5.5-ös rendszer is rendelkezik játékokra optimalizált szoftveres extrákkal.

A 7S és a 7S Pro legfontosabb tulajdonságai.A 7S és a 7S Pro legfontosabb tulajdonságai. A 7S és a 7S Pro legfontosabb tulajdonságai. (forrás: Nubia / GSMArena) [+]

A telefonok Kínában július 11-től előrendelhetők és 15-től vásárolhatók meg, az alapmodell 8/128 GB-os 7S készülékért 4000 jüant, vagyis 243 ezer magyar forintot kér el a gyártó. A 7S Pro kicsit drágábban nyit, igaz, a 315 ezer magyar forintnak megfelelő 5200 jüanos árért már 12 GB RAM és 256 GB tárhely jár. A nemzetközi értékesítés kapcsán egyelőre biztos információ nincsen, a Nubia csak egy megjegyzést tett arról, hogy a 7S Pro globális terjesztését tervezi. A 7S-szériás telefonokhoz is készülnek kiegészítők, például a hátlapra csatlakoztatható extra hűtő, illetve 6900 jüanos áron a 7S Próból 12/256 GB-os változatban a Transformersből ismert Űrdongó autobotos különkiadás is megvásárolható.

Elég vagány külsőleg az Űrdongó-kiadás.
Elég vagány külsőleg az Űrdongó-kiadás. (forrás: Gizmochina) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés