Holnap debütál a Nubia Red Magic 8 Pro

Meghúzza az év végét a ZTE-hez tartozó Nubia márka, egy napon belül két bemutatót is tartanak Kínában.

Tegnap este a Weibón keresztül bejelentette a részben a ZTE-hez tartozó Nubia, hogy a kamerafókuszú Z50-es telefonok bemutatója előtt egy nappal a játékra szánt Red Magic sorozat is tagot kap. A december 16-i bemutatón a Red Magic 8 Pro gaming telefon lesz a középpontban, pontosabban két Red Magic 8 Pro.

A TENAA és a CCC hatóságok által kiosztott engedélyekből tudni, hogy különbséget a két modell között az akkumulátor mérete (5000 vs. 6000 mAh) és a töltés sebessége (165 W az egyik modellben) adja majd. Az is biztos, hogy ez lesz a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-es platformjára épített első gaming telefon, egyelőre az viszont kérdéses, hogy mindkét típus ezt az SoC-t használja-e majd.

December 16-án lesz a Red Magic 8 Pro premierje.
December 16-án lesz a Red Magic 8 Pro premierje. (forrás: Weibo) [+]

Specifikációk terén sok meglepés nem várható a pletykák szerint: 6,8”-es sík AMOLED panel, rajta 1116 x 2480 pixellel, minimum 144 Hz-es frissítéssel. Operatív memóriából LPDDR5X típusú várható, akár 16 GB, a tároló pedig UFS 4.0-ról beszélnek, akár 1 TB-os mérettel. Az előlapon egy 16 megapixeles kamera várható, melyet a kijelző alá építenek, ahogy az ujjlenyomat-leolvasót is, a hátlapon egy 50 + 8 + 2 MP-es képalkotó trió várható széles + ultraszéles + makró felosztásban. A Red Magic 8-as telefonok közül az egyik állítólag 163,98 x 76,35 x 8,9 milliméteres és 228 grammos lesz, de mindkettő változaton Android 13-as rendszer fut majd. Hogy az mennyi frissítést kap majd, az mondjuk kérdéses, mert a Nubia eddig nem remekelt a hosszú szoftveres támogatásban. A kínai premier után a globális megjelenés a 2023-as MWC környékére várható majd, tél végén vagy kora tavasszal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés