Bemutatkozott a Redmi Note 9

A Pro modell nemzetközi debütálása mellett egy olcsóbb, de potens specifikációval ellátott Redmi is bemutatkozott.

Az ár/érték arányáról híressé vált Redmi Note-széria folytatódik, két komolyabb modellt lepleztek le ma, az egyik a Redmi Note 9, a másik pedig a nemzetközi piacra szánt Note 9 Pro.


[+]

A Redmi Note 9 előlapjára 6,53 hüvelykes IPS kijelző került Full HD+ felbontással, szűk kávákkal és egy 13 megapixeles szelfikamerát rejtő lyukkal bal felül. A hátlapján a Samsung GM1 szenzorra épülő 48 megapixeles kamera rejlik, mellette egy 8 megapixeles széleslátó, egy 2 megapixeles makró, illetve egy szintén 2 megapixeles mélységszenzor kapott helyet, illetve ebben a méretes kameraszigetben jutott hely az ujjlenyomat-olvasónak is.


[+]

A motorháztető alatt MediaTek Helio G85 rendszerchip látja el feladatát, nyolcmagos processzorral, 12 nanométeres gyártástechnológiával, Mali-G52 MC2 grafikai egységgel, 3/64 vagy 4/128 GB-os RAM/tárhely kombinációkkal. Ahogy arra a számozás is utal, várható teljesítménye a Helio G80 és a játékos G90T között helyezkedhet el. Akkumulátora 5020 mAh kapacitású, 18W-os vezetékes töltés jöhet szóba.


[+]

A mobilt Android 10-zel és MIUI 11-es gyártói rendszerrel szállítják, de frissítésként értelemszerűen várható rá a 12-es verzió is. A 4G-s mobil műanyag házban, de Gorilla Glass 5 előlappal, a szokásos adatkommunikációs felhozatallal (+infra, jack csatlakozó és NFC) kerül piacra, 183 eurós alapára nagyjából 65 ezer forintnak felel meg, a komolyabb memóriacsomaggal rendelkező változatáért pedig 82 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek.


[+]

Amit az indiai piac Redmi Note 9 Pro Max néven kapott meg, az globális modellként simán Redmi Note 9 Pro néven futott be. A 6,67 hüvelykes IPS kijelzővel, négy hátlapi kamerával és Snapdragon 720G rendszerchippel ellátott eszköz kameralyuka fent középen látható, a főkamera 64 megapixeles, 1/1,7" méretben, f/1,89-es blendével és 4:1-es pixel binning feldolgozással, a többi kamera viszont nagyjából megegyezik a sima Note 9-cel, tehát zoomkamera ezen a modellen sincs.

Íme a globális Redmi Note 9 Pro, ami Európába is jön
Íme a globális Redmi Note 9 Pro, ami Európába is jön [+]

A vízlepergető P2i burkolattal ellátott készülék 6/64 GB-os alapváltozata 87 ezer forint körül alakul (párezres különbségek forint-euró különbségek és magyar adók miatt előfordulhatnak), a 128 GB-os tárhely felára körülbelül 10 ezer forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés