Bemutatkozott a Xiaomi gamer mobilja

A Black Shark mindent bevet a játékélmény és a teljesítmény fokozására, ugyanakkor minden kötelező kört teljesít az aktuális trendeknek megfelelően. Folyadékhűtés van, B20 viszont nincs.

A Xiaomi Black Shark brand alatt mutatta be kifejezetten mobilos játékokra és játékélményre optimalizált készülékét, amely a csúcshardveren és speciális folyadékhűtésen felül minden tekintetben megfelel az aktuális irányvonalnak. 18:9-es képarány, dupla hátlapi kamerarendszer, Quick Charge 3.0 18 wattos gyorstöltés, plusz dedikált hardveres kezelőgomb a Shark mód aktiválásához, amiről egyelőre nem igazán tudjuk, hogy mit pontosan takar. Van viszont részleges, de hivatalos specifikáció és ár.


[+]

A Black Shark a várakozásoknak megfelelően maximális órajelre húzott Qualcomm Snapdragon 845-tel és Adreno 630 GPU-val dolgozik, az előzetes teljesítménytesztek alapján kiemelkedő hatékonysággal, amely elvileg az integrált folyadékhűtésnek köszönhető. Speciel ez nem forradalmi technológia, láttunk már ilyen megoldást, tehát azt is, hogy működik. Csak itt a hőcsövek mellett 6000 mm2-nyi hűtőborda is kerül a rendszerbe.

Van magyarázat a viszonylag vastag készülékházra. Méghozzá elég jó.
Van magyarázat a viszonylag vastag készülékházra. Méghozzá elég jó. [+]

Memóriakiosztás szempontjából két verzió érhető el: 6 GB LPDDR4X típusú operatív memóriával 64 GB belső tárhely mellett, vagy 8 GB rendszermemória 128 GB, mindkét esetben UFS 2.1-es szabványú belső tárhellyel. Éreztük azért, hogy az a 32 GB tévedés lesz.


[+]

A 161,62 x 75,4 x 9,25 milliméteres, 190 grammos készülék kialakítása aránylag egyedi, a teljes fém unibody ház hátulja látszólag nem sík, de legalábbis erősen tagolt a stabilabb fogás érdekében, egyelőre nem világos, hogy anyagában is van-e eltérés, vagy csak esztétikai és fogásstabbilizáló megoldás. A logó viszont RGB megvilágítást kapott. A kétcsatornás hangszóró mellett mikrofonból összesen három lett elrejtve, főleg a játék közbeni audiochat támogatására. A multimádiás hangszóróról ellentétes információk keringenek, nem tudjuk, hogy valóban sztereó-e.

A bal oldalra szerkesztett neonzöld Shark gomb valamiféle teljesítmény-üzemmódot, egyben a Sharkspace felületet aktiválja, nyilván az erőforrások maximális kihasználását teszi lehetővé szükség esetén, illetve közösségi integrációt. Az antennakilépések a hátlapra kerültek, úgynevezett X-Type Smart Antenna, így a vételi stabilitást egyáltalán nem befolyásolja, hogy a felhasználó hogyan tartja a készüléket.


[+]

Az előlap ugyan 18:9-es képarányú panelt integrál, konkrétan egy 5,99 hüvelykes FHD+ felbontású IPS kijelzőt, viszonylag termetes kávákat hagytak, így az alsó élen elfért a fizikai gomb, ami magában foglalja a biometrikus szenzort. A navigációs gombok szintén az alsó tartományban érhetők el, a kijelzőből így nem foglalnak egyetlen pixelt sem. Háttérvilágításról vagy értesítési LED-ről, esetleg a képfrissítésről egyelőre nem esett szó.


[+]

A képalkotó képességeket összesen három kamera biztosítja, a hátlapon kettős rendszerrel. Az előlapon pedig egy f/2,2 rekeszértékű, 1,0 µm pixelmérettel rendelkező, 20 megapixeles egység, míg a hátlapra egy 12 megapixeles főkamera és egy 20 megapixeles segédszenzor került, mindkettő f/1,75 apertúrával. Kéttónusú LED segédfény, portré mód és 4K 30 fps felbontású videó természetesen van, ahogy PD autofókusz is mindkét hátlapi kamera esetében. A rendszert dedikált képfeldolgozó egységgel bír Pixelworks néven.

Az önerőből nem cserélhető akkumulátor 4000 mAh-s, ezt Quick Charge 3.0-s szabvány szerinti tempóban 18 wattos teljesítmény mellett pakolhatjuk tele, a Bluetooth-on csatlakoztatható, a készülék felső részére illeszthető, analóg kart is biztosító irányítóegység viszont saját erőforrással gazdálkodik. A kiegészítő 340 mAh-s telepe elvileg 3 és fél óra játékot tesz lehetővé 30 óra készenlét mellett.

A Xiaomi Black Shark Android Oreo 8.1-es rendszerrel és az ujjlenyomat-olvasóba épített speciális GameDock funkcióval kerül forgalomba, egyelőre úgy tűnik, hogy kizárólag Kínában. Tekintve, hogy a hálózati kompatibilitás egyelőre hiányos (nincs B20), nemzetközi verzióról pedig nem érkezett információ, eléggé belpiacosnak tűnik a dolog. Mindenesetre arrafelé a 6/64 GB-os alapmodell 120 ezer forint körül rendelhető április 20-tól, míg a prémium verzió 8/128 GB-os memóriakiosztással 140 ezer forintba kerül. A GamePad korlátozott számban ajándékként jár a készülékhez, egyébként 30 dollárért lesz elérhető, ami nem több,mint 7500 forint, viszont kompatibilis minden androidos eszközzel, amely legalább 4.0-s Bluetooth-szal szerelt és 4.4-es Androiddal fut.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés