BenQ S80: összecsukható 3G telefon

A Siemens új tulajdonosa, a BenQ láthatóan komolyan veszi azt a maga elé kitűzött célt, hogy betörjön az európai piacra. A most bemutatott S80 figyelemre méltó 3G készülék, amely működik hagyományos GSM hálózatokon is.

Az összecsukható modell mérete már nem olyan hatalmas, mint amekkorák az első 3G telefonok voltak. A 110 grammos készülék 90x45x20 milliméteres kiterjedéssel rendelkezik. Mint minden valamirevaló harmadik generációs telefon, az S80 is két kamerát kapott. A belső csak QCIF (176x144) felbontást produkál, a fényképezésre hivatott optika segítségével azonban 1,3 megapixeles képek is készíthetőek.


BenQ S80

 

A telefon MP3 lejátszóval is rendelkezik, és hogy ne legyünk soha szűkében a rendelkezésre álló memóriának, ezért miniSD kártya segítségével bővíthető a kapacitás. Az S80 USB kábelen, Bluetooth segítségével és infrán keresztül is kommunikálhat más eszközökkel. Ha épp nincs a környéken 3G hálózat, akkor is használhatjuk a WAP-ot, hiszen 4+2 időréses GPRS támogatottság is került a telefonba.

Ha a Siemens Mobile hasonló készülékek piacra dobásának lehetünk majd szemtanúi, akkor talán elmondható, hogy nem csak a BenQ számára, de a vásárló szempontjából is előnyös volt az akvizíció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés