Benq Qube: MP3 lejátszó és telefon egyben

A Benq Qube minden bizonnyal négyzetes formájáról kapta nevét. Mint arról már május elején hírt adtunk, az eszköz bemutatására Ázsiában került sor Z2 néven. A 66x66 mm alapterületű hasáb 20 mm magas. Nem csak a design, hanem a gombok elrendezése is furcsa, hiszen a billentyűk két sorban a kijelző mellett kaptak helyet. Érdekes kezdeményezés, valószínűleg a szövegbevitelt szokni kell. Annak idején a hasonló formájú Nokia 7600 csúfos bukás volt, ezért kétséges a Benq Qube fogadtatása.


Zenenégyzet

 

A gyártó azonban nem szeretne semmi a véletlenre bízni, így fejlett szolgáltatásokkal ruházta fel a készüléket. A másfél inches kijelző 262 ezer szín megjelenítésére képes, ám csak 128x128 pixel a felbontása. A beépített memória 52 megabájtos, ám ha ez kevésnek bizonyulna, akkor miniSD kártya segítségével tovább bővíthető.


Alacsony felbontású kijelző

 

A készülék hátulján egy 1,3 megapixeles fényképezőgépet találhatunk. A három frekvenciasávon működő eszköz GPRS és JAVA képes is. Az MP3 lejátszóban hat előre beállított hangzásképet használhatunk, és nem hiányzik a 10 állomás eltárolására képes FM-rádió sem.

A Qube 950 mAh-es Lithium-Ion erőforrást kapott, mellyel a gyártó állítása szerint hat órán keresztül képes zenélni a készülék. Az eszköz már piacon van Európában, új ára átszámítva kevéssel 70.000 Forint alatt van. (Csehországban 8000 Koronáért kapható.)

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés