Bootloopba taszíthat telefonokat egy MIUI-frissítés

Ha pedig a felhasználónál előjön a hiba, gyári visszaállítás tudja csak megoldani a helyzetet.

Gondot okozhat a Xiaomi / Redmi / Poco telefonokon egy frissítés, amit a Xiaomi már visszahívott. Viszont azoknál, akiknél letöltődött és települt, előfordulhat, hogy a telefon folyamatosan kikapcsol, majd újraindul. Ilyenkor egyelőre csak egy gyári visszaállítás oldhatja meg a problémát. Nem specifikálta a Xiaomi, hogy melyik telefonokat érinti az ügy, de annyit közöltek Twitteren, hogy a MIUI rendszert futtató készülékek kapcsán tudnak a hibáról és dolgoznak a megoldáson.

A Gizchina azt írja, egy HyperOS-re szánt rendszeralkalmazás-bővítmény került be véletlenül a MIUI frissítésbe is, amit a Xiaomi saját alkalmazásboltján, a GetApps-on keresztül rátolt az összes felhasználóra, onnan pedig lévén egy előre telepített rendszeralkalmazás frissítéséről van szó, automatikusan telepítettek egyes telefonok. Az inkompatibilitás eredménye pedig a bootloop, vagyis a készülékek folyamatos újraindulása.

A Xiaomi közleménye alapján kevés felhasználójuk érintett, viszont azok, akiknél jelentkezik a probléma, adatvesztéssel tudják csak visszaállítani telefonjukat gyári állapotra. A már HyperOS-t futtató telefonok nem érintettek a problémában, így amennyiben lehetséges, javasolják az új felhasználói felületre való váltást, mindenki másnak pedig a biztonsági másolat készítését.

Előzmények

Hirdetés