Hirdetés

CES 2017: Android Wearre épülő okosóra a Polartól

Bár az Egyesült Államokban egy ideje már kapható, számunkra újdonságot jelentett a Polar M600 okosóra, amely a vállalat első Android Wear operációs rendszerre épülő megoldása. Az 1,3 hüvelykes, 240 x 240 pixeles felbontású TFT-kijelzőt Gorilla Glass 3 védi, a rendszerchip egy kétmagos, magonként 1,2 GHz-es órajelen ketyegő MediaTek MT2601, a RAM mérete 512 MB, a belső tárhely pedig 4 GB-os. Az 500 mAh-s akkumulátor androidos készülékkel használva két, iPhone-nal pedig egy napos üzemidőt ígér, edzésre egyhuzamban nyolc órán keresztül alkalmas. Beépített GPS természetesen található benne.


[+]

A 63 grammos, IPX8 védettségű (tehát úszás során is használható) okosóra hátulján egy 6 leddel operáló, optikai pulzusmérő egység található, de természetesen kompatibilis a H7-es mellpánttal is. Beépítvegyorsulásérzékelőt, fénymérőt, giroszenzort, vibramotort és mikrofont is találnának azok, akik esetleg szétszednék a kütyüt. Ezt egyébként visszafogott mértékben akár következmények nélkül is meg lehet tenni, hiszen maga az óra eltávolítható a szíjból, ami könnyű cserét tesz lehetővé.


[+]

Az M600 a Polar állításával ellentétben elsősorban azért egy Android Wearre épülő termék, nem pedig egy Polarra szabott specialitás, az alapértelmezett számlaptól eltekintve semmi sem árulkodik arról, hogy finn gyártmányról van szó, egészen addig, amíg a felhasználó meg nem nyomja az előlap alján található gombot, amely a Polar edzőszoftverét indítja el. Elvileg belátható időn belül hazánkban is kapható lesz, ára 115 000 forint körül várható.

Utazásunkat az ASUS támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Polar

Azóta történt

Előzmények

  • Polar M400 - jól mozog, de egy irányba

    A Loop és a csúcsmodell V800 közé illeszkedik a Polar kifejezetten jól eltalált fitnesz-karórája, ami hozza a szokásos minőséget, de okosórának nem nevezhető.

  • Polar V800 - a triatlon-specialista

    Profi óra profiknak. Végig bír egy ironman versenyt, de hobbifutók is imádni fogják, a V800-ban benne van minden, amit a Polar tud. És az nem kevés.

  • Polar Loop - kelj fel és járj

    Aktivitásmérő, amely kommunikál okostelefonnal és persze számítógéppel is. Egy biztos: tudja motiválni az embert, legalábbis minket megmozgatott.

Hirdetés