CES 2017: Az ASUS egy AR-telefonnal állt elő

Igaznak bizonyultak a tegnapi pletykák, a Lenovo után az ASUS is bemutatott egy AR-okostelefont, amelynek a neve beszédes lett: ASUS Zenfone AR. A Lenovo Phab 2 Pro után ez a világ második Google Tango kompatibilis készüléke, amelynek hátlapján három darab kamera található. A rendszerre a gyártó TriCam néven hivatkozik, a lényeg nagyon röviden annyi, hogy a klasszikus, 23 megapixeles képalkotó mellett található két további modul is, amelyek segítségével az eszköz nagyon pontosan fel tudja térképezni a saját pozícióját a térben, aminek köszönhetően kimondottan jó minőségű és életszerű AR-élményt nyújt. Persze a beágyazott mellett a virtuális valóság sem marad ki a kínálatból, a világ negyedik Google Daydreammel kompatibilis okostelefonjáról beszélünk, amelynek 5,7 hüvelykes WQHD (1440 x 2560 pixel) megjelenítője valószínűleg a VR-szemüvegekben is jól teljesít majd.


[+]

A Tango lehetőségeit a korlátozott készülékkínálat miatt jelenleg még nagyon kevés szoftver használja ki, de pont a Zenfone AR megjelenésével ez egy picit változhat, hamarosan remélhetőleg már nem csak három tucat szoftver lesz elérhető a Play Áruházban. Az út ugyanis már nagyjából látszik, a játékok mellett a különféle prezentációs területek és az oktatás veheti használt ennek a megoldásnak. Az ASUS előadásán a Google-lel és a GAP-pel közösen prezentáltak egy olyan megoldást, amelyben különféle ruhákat lehetett változtatható méretű próbababákra aggatni, illetve virtuális Hot Wheels játékautóknak is építettek egy virtuális pályát.


[+]

A hardver nyilván nagyon erős, a rendszerchip egy Qualcomm Snapdragon 821-es (de nem 825, mint arról a pletykák szóltak), a RAM mérete pedig 8 GB, amivel megint világelső a gyártó, hiszen annak idején a Zenfone 2 ZE551ML volt az első 4 GB-tal szerelt készülék.

A megjelenés a második negyedévben várható, arról egyelőre nincs információnk, hogy Magyarországra eljut-e és ha igen, akkor milyen áron.

Utazásunkat

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés