CES 2023: Íme, a Sony Honda Mobility autója, az Afeela

A most bemutatott prototípus 2026-ban kerülhet piacra az USA-ban.

Megtartotta sajtótájékoztatóját és bemutatóját a Sony Honda Mobility a 2023-as CES kiállításon, és a vártaknak megfelelően prezentálta a két japán cég együttműködésük gyümölcsét, a Vision-S02 koncepcióautót, egyszerűbben az első Afeelát. Utóbbi (AFEELA, sic!) egyben az új EV-brand neve is. A tervek szerint 2025-ben rendelhetik elő az észak-amerikai érdeklődők az első példányokat és 2026-ban ülhetnek majd be autóikba.

Az első Afeela így néz majd ki.
Az első Afeela így néz majd ki. (forrás: Sony Honda Mobility) [+]

A prototípusként bemutatott jármű 45 kamerát és szenzort használ, köztük ultrahangot, ToF-t, LiDAR-t, ám ezeket a figyelő szem aligha veszi majd észre, hisz minden a karosszériába rejtve kapott helyet. A prezentált prototípus képes önvezetésre (Lvl. 3 és Lvl. 2+) és az úton feltűnő tárgyak felismerésére.

A szenzorok elrendezése az autón.
A szenzorok elrendezése az autón. (forrás: Engadget) [+]

Amit még a CES-en tartott bemutatón elárult a Sony Honda, az, hogy a Mercedes-Benz, a BMW és a Volvo szintjére tervezik árazni az Afeelát, arra pedig utaltak, hogy a vásárlók havi előfizetéses rendszerrel vehetik majd igénybe a szoftveres szolgáltatások egy részét.

Így néz majd ki a tervek szerint az autó belső tere.
Így néz majd ki a tervek szerint az autó belső tere. (forrás: Sony Honda Mobility) [+]

A Sony Honda a számítási oldalt a Qualcomm Snapdragon Digital Chassis lapkáival tervezi megoldani, ezek dolgoznának a belső infotainment rendszer “keze” alá is. A számítási kapacitás terén 800 ToPS a várható teljesítmény a Sony Honda által közöltek alapján. A japán cég és a Qualcomm emellett stratégiai együttműködést jelentett be egy következő generációs közlekedési élmény megteremtéséért.


(forrás: Sony Honda Mobility) [+]

Aki több, nem sajtóközleményben közölt képet szeretne látni az autóról, annak ajánlom a Verge cikkét, vagy a CNET videóját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés