CES 2024: A rollerek után bringára nyergel át az Okai

Óriási a lelkesedés az Okai háza táján, mert jól alakultak az elmúlt év eredményei.

Az Okai egy mifelénk is ismert márka az elektromos rollerek piacán, hozzánk is eljutott a Neon Pro és a Neon Lite. Mindkét termék egyedi jellemzője a kormányoszlopon végigfutó, többszínű LED csík, ami a cég szerint nem csak látványos, de a biztonságos közlekedést is segíti, hiszen este meglehetősen láthatóvá teszi a rollerest. A CES-en tudtuk meg azt is, hogy Magyarország a második legsikeresebb ország Európában az Okai számára, ezért aztán a cég értékesítési vezetője meglehetősen lelkesen mesélt a tervekről.


[+]

Ezek között a leginkább kézzelfogható, hogy az Okai a rollerek után a elektromos rásegítésű kerékpárok felé is fordul, a kiállított darab kifejezetten életképes járgánynak tűnik. Persze a LED csík itt is megvan, csak nem vertikális, hanem vízszintes jellegű, hiszen a kormány egyik markolatától a másikig tart. A kerékpárról azt lehet tudni, hogy bár hátsó motoros, de nyomatékszenzoros rásegítést kapott, a lassításról Tektro fékek gondoskodnak, a hátsó váltó pedig a szokásos Shimano SIS Tourney.


[+]

Nem ez az első bicikli a gyártó kínálatában, ám a Stride Commuter EB40 nem jött Európába, a CES-en bemutatott újdonság viszont érkezik majd hozzánk is. A cégnél tisztában vannak azzal, hogy milyen szabályozásoknak kell megfelelni, ezért az Okai biciklije nem kap külön gázkart, nem tud emberi rásegítés nélkül haladni, maximum 25 km/h-s tempóig dolgozik, a teljesítménye pedig nem haladja meg a 350 wattot. Adott a telefonos alkalmazás, amellyel a LED világítást is piszkálhatjuk, de a többi Okai terméken is megtalálható, kör alakú kijelzővel ellátott kilométeróra kinézete is innen lesz állítható. Az idén hozzánk is eljutó kerékpár hazai áráról még nem tudtak információt adni.

Előzmények

  • Okai Neon Lite - extrái miatt szerethető

    Az olcsó rollerek mezőnyéből nehéz kitűnni. Hasonló teljesítmény, hatótáv és kialakítás mellett szükség van egy-két egyedi megoldásra, amit az Okai képes is nyújtani, de adódnak kompromisszumok is.

  • Okai Neon Pro - a guruló karácsonyfa

    A fényekkel teleszórt rollercsalád papíron legerősebb tagja fordult meg nálunk, normális minőségű, de nem csak sík városi utakra tervezve.

Hirdetés