CES 2024: Walkie-talkie és műholdas kommunikáció is van az új Ulefone-ban

Az Armor 26 Ultra egy igazi monstrum, ha pedig az antennát is rátesszük, akkor pláne nem lesz zsebbarát.

Az Ulefone is megjelent a CES-en, standjukon összesen három újdonság volt, amelyek közül az Armor 23 Ultráról már írtunk (és hamarosan jön a tesztkészülék), akadt viszont két újabb készülék, mindkettő érdekes a maga műfajában.


[+]

A fent látható Armor 26 Ultra egy igazi terepmobil, önmagában sem kicsi, de ha még az antenna is rákerül, akkor tényleg méretes jószággá válik. Az antenna két funkciót is ellát, egyrészt PMR rádiózáshoz jó (a standon azt mondták, hogy 4 watt a maximális teljesítmény és 3 kilométeres a hatótáv, ami masszívan átlépi a hazai amatőr és engedélymentes kategóriát), viszont nem csak erre, hanem műholdas kommunikációra is tudjuk használni. Ebben az Ulefone partnere az a Bullit, amely a CAT márkájú telefonok mögé is odateszi a szolgáltatatást, oda-vissza irányú üzenetkezelésre alkalmas a megoldás, havidíja nagyjából 5 euró.


[+]

Máskülönben az Armor 26 Ultra egy monstrum: 6,78 inches kijelzője IPS, 120 Hz-es frissítést tud, a chipset egy MediaTek Dimensity 8020 (tehát van 5G is), van 12 GB RAM a fedélzeten, adott az IP69K és a MIL-STD 810H ellenállóság, kamerában pedig óriási számok repkednek: 200 megapixeles főszenzor, 50 megapixeles ultraszéles modul, 8 megapixeles, 3x telés megoldás, valamint egy 64 megapixeles felbontású éjjellátó modul is lesz a hátlapon. Oh, az előlapon is van egy 50 megapixeles szenzor. Az akkumulátor 15 600 mAh-s kapacitású, 120 wattos töltés felvételére képes, a specifikációk alapján tehát ígéretes termék, a tervezett piacra lépés időpontja valamikor márciusban esedékes.


[+]

Szintén márciusban lesz opció az Armor 25 Pro. Ez egy jóval emészthetőbb méretű telefon, 6,78 inches, 90 Hz-es IPS kijelzővel, a szokásos strapabírással, MediaTek 6100-ás, 5G-s chipsettel, 8 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel, amit lehet microSD-vel bővíteni. Itt az 50 megapixeles főkamera mellett 64 megapixeles éjjellátó modul dolgozik, az akku 6500 mAh-s, a töltési sebesség 33 wattos, de vezeték nélkül is fel tud venni 30 wattot. Ez a modell már kapásból Android 14-gyel indít, több színben is elérhető lesz, de az árát még nem tudjuk.

Azóta történt

Hirdetés