MWC 2024: Walkie-talkie, 5G, 200 megapixel, műhold

Az Ulefone Armor 26 Ultra az akkumulátoron és a gyorstöltésen sem spórol.

Elemükben vannak a kis gyártók az MWC-n, ahol élőben demózzák jelenlegi ajánlataikat, és figyelembe véve, hogy épp egy éve, Barcelonában kezdte az Ulefone az Armor 23 Ultrát mutogatni, hogy aztán a lekanyarodó AMOLED panelből lapos IPS legyen a megjelenésre, a márka jövőjébe is bele tudunk tekinteni.


[+]

Mondjuk az Armor 26 Ultra a CES-en is megfordult, és érkezése előtt befut az Armor 25 Pro is, 6,78"-es FHD LCD panellel és kameralyukas előlappal, közelebb van a májusi megjelenés, és a panel a legkevésbé izgalmas tulajdonsága. Az IP68/69K és MIL-STD-810H minősítéseket kapott, brutálisan masszív strapakülső hátul ugyanis komoly kameranégyest kínál 200 megapixeles főszenzorral. 50 megapixeles az ultraszéles segéd, 64 megapixeles az infravörös fény szűk tartományában is látó monokróm modul és 8 megapixeles a 3x-os teleobjektív mögött álló szenzor.


[+]

A 25,5 milliméter vastag házba nem kisebb, mint 15 600 mAh-s telep került 120 wattos gyorstöltéssel, illetve 2 nanoSIM-et és külön microSD kártya is bejuthat. Kár, hogy a rendszer Android 13 alapú, és nem igazán erős az Ulefone hosszútávú szoftvertámogatásban, mert egyébként a nyolcmagos Dimensity 8020 chip mindennapos teendőkre és némi 3D játékra bőven elég, 12 GB RAM-mal és 512 GB-os UFS tárolóval pedig a bőséggel sincs gond.


[+]

A legérdekesebb kombinációt persze az adatkommunikáció nyújtja: az 5G és WiFi 6 modem mellett alkalmas a telefon műholdas segélykérésre és üzenetcserére a Bullitt Satellite Messenger előfizetéses szolgáltatásával, és a walkie-talkie rádiózáshoz szükséges hardver is megvan levehető, hosszú antennával (PMR rádiózás, 4 watt teljesítmény, 3 km hatótáv). Az Ulefone 500-600 dollár közé saccolja az indulóárat, ám erre mindig szokott lenni valamiféle kedvezmény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés