Hirdetés

CES Blog: Este már Los Angelesben alszunk - na persze!

Idén is kiköt kis csapatunk Las Vegasban a 2019 január eleji CES kiállítás kapcsán, és mivel mindenkinek fájdalmasan kevésszer adatik meg, hogy kijusson az USA nyugati partvidékére, érdemes kicsit áldozni egy kellemes körtúrára, ami idén Los Angeles – San Francisco – Lake Tahoe – Las Vegas – Zion National Park – Bryce Canyon – Grand Canyon – Lake Havasu – Palm Springs és San Diego vonalon mozog.


Az első meglepetés - milyen sugárhajtású, propelleres repülőgép - remek! [+]

Legalábbis ez volt a terv, és most is az, csak épp egy európai éjszakába nyúló, mégis napsütéses Los Angeles-i délutánba érkező touchdown helyett éppen a varsói reptérrel szembeni Renaissance hotelben körmölök, mert a lengyel LOT légitársaság nem a profizmusáról híres. Bog is tudja – ő tavaly akad el egy napra, én meg Tech2 Zsolt, alias Legendd pedig idén futottunk bele egy „kis” fennakadásba. Szerencsére lent. Pedig reggel minden rendben volt, sőt: egy kuriózummal indítottunk hajnali ötös érkezésünket követően, lásd fent.


A felhők feletti napfelkelte látványát a maszatos/karcos ablak sem tudta feledtetni [+]

Nem repültem még menetrendszerinti, propelleres repülőgépen, név szerint egy Bombardier DHC-8 sorozatú, egész aprócska paripán, ami félházzal meglepő módon, 10 másodperces kigyorsítás után fel is emelte orrát, és kecses mozdulattal megindult a csillagok – pontosabban Varsó felé. Még minden rendben: napfelkelte az ablakból, leszállás kora délelőtt, zökkenőmentes átevickélés a Warsaw Chopin Airport másik végébe, egy reggeli, és hopp: egy óra múlva induló járatunk egyszer csak hét órát késik. Hetes órát. Ezt hogy sikerült összehozni?


Ebéd a Chopin reptéren, szerencse egy kuponnal ingyen, ha már a törölt Dreamlineren úgyis járt volna[+]

Telefonnyomkodás, csendes pihető, ebéd és egy sör – de még a kellemesen pezsgő nedű végére sem értünk, amikor a „delayed” feliratból „cancelled” lett, és laza két és fél órás rohanás következett a hozzá nem értő, bár legalább lelkes helyi munkaerő irányításával, mire sikerült másnapra Varsó – London – Los Angeles tengelyre amerikai utunkat újratervezni. Közben derült ki amúgy, hogy a LOT Los Angeles-i járata mellett New York-i Dreamlinere is megadta magát - olcsó húsnak, ugyebár, csak épp magyar pénztárcával ez az út sem volt épp filléres. Sorban állás, elismerés a járat törléséről, a csomagok levadászása - volt még dolog bőven, aztán végre kárpótlás gyanánt beszerzett hotelszobánk meglátogatása következett a Renaissance-ban, szemben a Chopinnel.


A Hotel Renaissance [+]

Amúgy mi külön hívtuk fel a figyelmet a hosszú sorban várakozóknak, hogy szerezzenek igazolást a járattörlésről, mert egyébként az európai uniós szabályok értelmében kellemes kompenzáció jár a hotelszobán és az átfoglaláson túl. Nekünk pedig egy varsói koccintás – amihez lengyel születésű, Los Angelesben élő és a fővárosban ragadt, amúgy roppant bájos és segítőkész Ewelina és kedves barátai is csatlakoztak. Szeretem Lengyelországot – Krakkó és Wroclaw gyönyörű, a helyiek boldogok és barátságosak, és ideje volt – legalább este és egy rövid időre – Varsóval is megismerkedni. Ne is várassuk új ismerőseinket: hamarosan ismét jelentkezem!

Azóta történt

  • CES Blog: Varsó - Los Angeles második (harmadik) nekifutásra

    A LOT megint nem bírt magával: londoni gépük is lerobbant, úgyhogy ugrott az American Airlines csatlakozás. Szerencsére a British Airways Boeing 787-esét elértük, és a lengyel télből csak pálmafás 20 fokba jutottunk.

  • CES blog: La La Land

    Szűk másfél nap jutott Los Angelesre – mit lehet megnézni ennyi idő alatt egy 15 milliós metropoliszban? Hollywoodot, az óvárost, LA-t naplementekor és Santa Monica Beachet.

  • CES blog: Ülj be, fiam, 1-es!

    Kalifornia legendás óceánparti útján haladva belefutottunk egy roppant takaros városkába, egy tipikus amerikai motelbe, karattyoló elefántfókákba és egy legendás hídba.

  • CES blog: Villamossal San Francisco legendás utcáin

    Kalifornia második legismertebb városa kompaktabb, barátságosabb és élhetőbb, mint a gigantikus Los Angeles, de lehet itt is egy lépéssel rosszabb negyedbe tévedni.

Előzmények

Hirdetés