CPU-ban nem fog nagyot ugrani a Tensor G2

A Google második saját tervezésű lapkája nagyjából marad a tavalyi CPU felépítésnél, de csíkszélességet vált és a GPU frissül.

Pár hét van hátra az október 6-i Google bemutatóig, ahol többek közt bemutatkoznak a Pixel 7-ek, bennük az új Tensor G2-vel. A Google második generációs SoC-je egy Pixel 7 Pro belsejében már megküzdött Geekbench teljesítményteszttel, az eredmények pedig felfedtek pár részletet a rendszerchipről. A CPU felépítése változatlan marad, továbbra is két Cortex-X1 magot, két Cortex-A76 magot és négy alacsony teljesítményű, energiatakarékosságra szánt Cortex-A55 magot használ majd, akárcsak tavaly. Ugyanakkor az X1-es teljesítménymagok és az A76-os magok is 50-50 MHz-es órajel-növekedést tudnak felmutatni (így 2,85 GHz-es és 2,35 GHz-es maximális teljesítményt elérve) a szintetikus teszt szerint, a többszálas teljesítmény 10 százalékos javulását pedig a 4 nanométeres gyártástechnológiára váltás adhatja.

A 12 GB RAM-mal szerelt Google Pixel 7 Pro eredménye a Geekbench-en.
A 12 GB RAM-mal szerelt Google Pixel 7 Pro eredménye a Geekbench-en. (forrás: Twitter) [+]

Az is kiderül a Geekbench eredményeiből, hogy a GPU-t viszont kicserélte a Google, a Tensor G2 azt a Mali-G710-et használja, amit a MediaTek Dimensity 9000 csúcslapka is. Az ARM hivatalos tájékoztatása szerint 20 százalékkal javul a Mali-G710 teljesítménye és energiahatékonysága is a Mali-G78-hoz képest ugyanazokat a feladatokat vizsgálva. De a Google a node-váltással még akár nagyobb ugrást is elérhet a grafikus teljesítmény tekintetében.

A Tensor G2 pontszáma és a CPU felépítése a Geekbench szerint.A Tensor G2 pontszáma és a CPU felépítése a Geekbench szerint. A Tensor G2 pontszáma és a CPU felépítése a Geekbench szerint. (forrás: Twitter) [+]

Amit a Tensor G2-vel kapcsolatban a korábbi pletykák is 4 nanométeres gyártási technológiáról és négy alacsony teljesítményű Cortex-A55 magról szóltak, illetve kiszivárgott információk megemlítették az Exynos 5300 modemet is a lapkában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés