Videón a Google Pixel 7 és 7 Pro prototípusa

Az idei Pixelek méretben jobban elkülönülnek majd, mint az előző generáció.

A Google az I/O konferencián már bejelentette, hogy készül a Google Pixel 7 és Pixel 7 Pro, egy-két fotót és rövid kedvcsináló videót is közzétett a cég a prémium szegmensbe szánt, októberi megjelenéssel várt okostelefonjairól. Azóta fel-feltűntek az új Pixelek az interneten, de az Unbox Therapy videója az első, melyben részletesebb képet kaphatunk arról, milyen lesz az idei Google csúcsmobil. Követve a Samsung hajlítható mobiljainak példáját, a Pixelek sem változnak drasztikusan 2022-ben.

A Pixel 6-hoz képest a 7-es kisebb lesz, pontosabban alacsonyabb és keskenyebb. A kijelzőt körülölelő keret is vékonyabbnak tűnik az új modellen, ezzel könnyebben kezelhetőbb lehet a készülék. A Pixel 7 Pro is némileg vékonyabb lett (73,2 milliméter), a kijelzőt körülölelő kávák itt is vékonyodtak, a kijelző nem hajlik olyan drasztikusan a jobb és bal szélen, viszont a készülékek vastagsága nem igazán változik, a hátlapból kiálló kamerasávnál mérve maradt a 11,5 milliméter. Az idei modelleket a Google méretükkel is jobban el akarja különíteni a videó tanúsága szerint, míg a Pixel 6 Pro alig volt nagyobb a sima 6-osnál, addig a 7 Pro jóval testesebb lesz a 7-nél.

Balról jobbra: Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro, Pixel 6.
Balról jobbra: Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro, Pixel 6. (forrás: Unbox Therapy) [+]

A méretkülönbség mellett az anyaghasználattal is a Pro modell dominanciáját igyekszik megerősíteni a Google. A keret és a kameravizor a 7 Pro telefonokon acélból lehet, a sima 7-es viszont anodizált alumíniumot használhat. A hátlap mindkét modellen üveg, egyelőre ismeretlen típusú, de meg lehet kockáztatni, hogy Gorilla Glass Victus vagy Victus Plus. A videóból még kiderül, hogy a Samsung által gyártott LPPDR5 memóriát használnak majd a telefonok és az alapmodell 8/128 GB-os kiszereléssel indul majd, míg a Pro 12/256 GB-tal.

A pletykák szerint október 6-tól lesznek előrendelhetők a készülékek, az értékesítésük pedig majd október 13-án indul. Egyelőre a Google nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés