Egy bétával közelebb a Samsung az Android 14-hez

Hasznos partitrükköt tanult el a Galaxy kameraszoftver.

Megkésett a Google az Android 14 közzétételével, így a gyártók is csúszással tudták csak elindítani saját felületükön alapuló, nyílt béta tesztelésüket, az új főverzió mindenesetre megérkezett az új Pixelekkel, a Samsung pedig már a hetedik One UI 6.0 béta változatnál tart. A Dél-Korában és az Egyesült Államokban már közzétett, ZWJC végződésű, vezetékmentesen frissíthető szoftverpakk olyan kritikus hibákat orvosol, mint a gyorspanel teljes érdektelensége, ha legördítenénk vagy a kamera leállása mentés közben.

A One UI 6.0 keresője
A One UI 5.1-en a képaránynál lehet nagy felbontásra váltani [+]

Az ilyen hibák bőven beleférnek a tesztelés ezen fázisában, hiszen épp ezek felfedezéséről szól a nyílt, többezres felhasználói próba. Ez azt is jelenti, hogy az Android 14-en alapuló One UI 6.0-n még csiszolni kell, ám a Samsung tavalyi lendületét nézve meglepő volna, ha nem készülne el a tél beálltáig, de legkésőbb az év végéig.

A One UI 6.0 végre a keresőn felkínálja a nagy felbontás opcióját
A One UI 6.0 végre a keresőn felkínálja a nagy felbontás opcióját (forrás: SamMobile)

Az új köntös egy eddig meglepően bonyolult kamerafunkciót is leegyszerűsít. A Samsung csúcsmobilok furcsa módon a képarány beállításai közé rejtik a nagyfelbontású rögzítés opcióját, ez viszont immár egy érintéssel bekapcsolható a One UI 6.0 keresőjén. Mondjuk, ilyenkor még mindig eltűnik jobbra a kameraváltó teljesen logikátlan okból: speciel megjegyezhetné a szoftver, ha minden kamerával a natív, teljes felbontáson akarunk rögzíteni, de a One UI 7.0 talán majd ezt is megoldja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés