Végre elindult a One UI 6 béta program

A Google-ra kellett várni, aki úgy tesz az Android 14 béta 5-tel, mintha nem érkezett volna váratlanul.

Jó eséllyel még idén sorra kerül szinte az összes Samsung telefon Android 14 / One UI 6.0 frissítése, már amelyikre a gyártó szoftvertámogatása még vonatkozik, ám a publikus béta tesztelés indulása kicsit csúszott, és úgy tűnik, megvan a ludas.

Hónapokig ez volt az Android 14 hivatalos idővonala
Hónapokig ez volt az Android 14 hivatalos idővonala [+]

A Google ugyanis csak most tette közzé azt az ötödik Android 14 béta verziót, aminek az érkezéséről eddig hallgatott, és még saját, hónapokig közölt, hivatalos idővonalán sem szerepelt, augusztusra várta ugyanis a szakma a kiadásra szánt, végleges szoftvercsomagot.

Aztán váratlanul felbukkant az ötödik béta és sikerült azt az idővonalra bénán odaszerkeszteni
Aztán váratlanul felbukkant az ötödik béta és sikerült azt az idővonalra bénán odaszerkeszteni [+]

Csakhogy ehelyett az ötödik béta futott be olyan hirtelenséggel, hogy még az augusztusi hozzátoldás is bénára sikeredett az új idővonalon, szóval valami szoftveres gebasz miatt lehetett szükség arra a programkódra, amit a Samsungnak is meg kellett várnia.

A One UI 6 értesítési és kapcsolópanelja
A One UI 6 értesítési és kapcsolópanelja

Ám a Galaxy S23-akra máris telepíthető a One UI 6 Android 14 alapokon – már amennyiben a vállalkozó kedvű tulajdonosok az Egyesült Államokban, Dél Koreában vagy Németországban élnek, a tesztlehetőségre jelentkeznek és a Samsung kiválasztja őket. Hamarosan más eszközökön is megindulhat a tesztelés és 2-3 hónapon belül elkészülhet a végleges csomag. Már ha a Google-nek is sikerül befejeznie az Android 14-et.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés