Egy periszkópos kamera? Legyen inkább kettő!

Az Oppo Find X7 Pro a Galaxy S24 Ultrára is rálicitálhat.

Ahogy azt a délelőtti Galaxy S24 Ultra hírben kinyilatkoztattam: úgy logikus kezdeni a hátlapi kamerarendszer megalkotását, hogy a normál, az ultraszéles és a zoomoptika mögé is méretes, nagy felbontású, quad-Bayer szűrős kamera kerül, amely nappal és este is rengeteg részlettel jutalmazza meg a tulajdonost, már ha jó az algoritmus is persze. Miután pedig már a Pixel 8 Pro is ebből a receptből dolgozik, csak az Apple, a Sony és a Samsung legjobbja használ a hátlapon holmi kisebb felbontású segédszenzorokat.

Az Oppo Find X7 Pro kijelzője és hátlapjaAz Oppo Find X7 Pro kijelzője és hátlapja Az Oppo Find X7 Pro kijelzője és hátlapja (forrás: Weibo) [+]

Az Oppo Find X6 Pro rendre 50 megapixeles lapkákat vetett be, úgyhogy erre felbontásoldalon nem igazán kell rálicitálni, ehelyett a logikus következő lépés a kameraszám növelése, ahogy azt a Xiaomi 13 Ultra tette. A Find X7 Pro nyolcszögletű, kolosszálisan nagy kameraszigete már élőképen is lebukott, most pedig egy séma húzza alá nem is egy, hanem mindjárt két periszkópos kamera meglétét, amihez Ice Universe-nek vannak számadatai. A 3x-os optika mögé 1/1,56"-es Sony IMX890 szenzor kerülhet 50 megapixelen, a 6x-os mögé pedig 1/2,51"-es IMX858-as, szintén 50 megapixelen.

A Find X7 Pro sémája
A Find X7 Pro sémája (forrás: Ice Universe) [+]

Mondjuk, ha már a 3x-os kamera önmagában nagyfelbontású, akkor a 6x-os nagyítást akár szenzorszinten letudhatná, és akkor a másik teleobjektív kínálhatna egyből mondjuk 10x-es optikai nagyítást, de ne legyünk telhetetlenek. A lényeg: a következő 12 hónapban zoomvonalon alakulhat ki a kameratelefonok között a legádázabb csata, és az Oppo is remek lapokkal készül játszani. Más kérdés, hogy európai nehézségeivel nem sok esélyt látunk a hazai elérhetőségre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés