Ekkor érkezik a tavalyi Samsung eszközökre a Galaxy AI

A One UI 6.1-es frissítéssel jönnek az új intelligens funkciók.

Érkeznek a Samsung Galaxy S24 mobilokkal bemutatott Galaxy AI funkciók a dél-koreai gyártó tavalyi csúcsmodelljeire, illetve a Galaxy S23 FE-re is. A Galaxy AI funkciók a One UI 6.1-es rendszerfrissítés részeként lesznek elérhetők, erről a Samsung ütemtervet tett közzé, amiben konkretizálta azt is, mely készülékek lesznek elsőként a támogatottak között. Ezek:

A gyártó korábban azt ígérte, hogy tavasszal érkeznek a Galaxy AI funkciók az aktuálisnál egy generációval öregebb telefonokra, a közzétett ütemtervben most azt írják, hogy március végén indul el az OTA minden támogatott eszközre. A Samsung célja, hogy 2024 végére százmillió eszközükön elérhető legyen a Galaxy AI, viszont egyrészt az elérhető funkciók listája nem egyezik majd meg minden készüléken, illetve a sajtóközlemény alapján a régebbi modelleken aktív internetkapcsolatot igényel majd legtöbbjük.

A leírás alapján a One UI 6.1-es frissítéssel elérhető lesz az okos fordító, a chatsegéd, a böngészősegéd és weboldal tartalmát összegző segéd, a jegyzeteket összefoglaló segéd, a karikázással kereső Google funkció, illetve a generatív képszerkesztő és videólassító. Ami a leírás alapján hiányzik, az például a telefonsegéd, illetve az élő hívásfordítás. Jelenlegi ismereteink szerint nyárra tervezi a Samsung a magyar nyelv bevezetését a Galaxy AI minden funkciójához, legalábbis az S24 bemutatójakor ez hangzott el, egyes funkciók már most is támogatják a magyar nyelvet, erről a Galaxy S24+ tesztjében írtunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés