Ellaposodhat a Pixel 8 az őszi startra

Az alapmodell apróbb képernyőre, a Pro pedig kisebb felbontásra válthat.

Kitűnő szoftvertámogatás, fejlett képalkotás, erős hardver, a Google valahogy mégsem képes a referenciatelefonokkal felkerülni a mobileladási statisztikákra, megválogatja ugyanis, mely piacokon forgalmaz, és a magyar nem tartozik közéjük. Kár érte, mert a Pixel 7 nekünk például tetszett, és elárulhatom, hogy a Pixel 7a éppen itt van a kezemben, remek összképet biztosítva, mínusz ugye az 5G elérése hazai SIM kártyával, illetve a helyi szervizelés, egyelőre pedig nem tűnik úgy, hogy a közeljövőben a Google nyitna a piacunk felé. Pedig az Android 14-gyel érkező Pixel 8-ak kameraoldalról kapásból érdekesek, legyen szó a remek hardverről vagy a mesterséges intelligencián edzett képfeldolgozásról, de kijelzőben sem lesznek utolsók, ha hihetünk a pletykáknak.

A Pixel 7a képátlójára csökkenhetnek a Pixel 8 képernyő méretei
A Pixel 7a képátlójára csökkenhetnek a Pixel 8 képernyő méretei [+]

Idén ráadásul nagyobb lehet a különbség képátlóban az alap és a Pro modell között, jobban megkülönböztetve a két modellt méretben, és végre az olcsóbbik variáns is 120 Hz-es képfrissítésre vált 90-ről, illetve 1400 nites OLED panelre 1000 nitesről. A képátló az Android Authority szerint 6,31"-ről 6,17"-re vált, az 1080 x 2400 pixeles felbontást és a HDR támogatást megtartva, a rózsaszín keret szerint pedig csökken vele a készülékméret is, illetve jobban lekerekednek majd a sarkok. Ez azért érdekes, mert így még egy tulajdonság lehet nagyon hasonló az őszi referenciamodell és a tavaszi Pixel a között.

A Pixel 7 és 8 család képernyőméretei
A Pixel 7 és 8 család képernyőméretei (forrás: Android Authority)

6,70"-en lényegében változatlan marad a Pixel 8 Pro képátlója, amit viszont a vázlatrajt nem árul el, a forrás teszi hozzá: az enyhén ívelt előlapot lapos kivitel váltja. 1344 x 2992 pixelen kissé csökken a felbontás, ami egyébként aligha fog bárkinek feltűnni. Fontosabb információ a megmaradó, 120 Hz-es képfrissítés mellett az 1600 nitre növelt, pontszerű fénysűrűség, hogy minden körülmény között remek legyen a panelre ránézni. A Pixel 7 Pro méretei lényegében maradhatnak (162,9 x 76,6 x 8,9 mm, 212 g), ám ezúttal is íveltebb lehet a négy sarok, ami ekkora méretben egyértelműen a kényelmet szolgálhatja.

Azóta történt

  • Komótosan fejlesztget a Google

    A Pixel 8 Pro esetében sem a dizájnban, sem a specifikációban nem lesz drámai változás, de a lapkakészlet és a kamerarendszer is fejlődik.

Előzmények

Hirdetés