Már a két Pixel 8-at is megnézhetjük

Júniusban érkezhet a 7a és a Fold, összel a 8-as széria, kisebb méretben.

Elég távol van még október, a Google I/O ugyanakkor május 10-én startol, a Google pedig ha azt csinálja, mint tavaly, akkor már a fejlesztői konferencián megmutatja a 8-as szériát. Mármint azt, hogy milyen külsőt álmodtak meg a telefonoknak, ahogy ez volt a 7-es szériával, illetve a Pixel Tablettel is, ami azóta sem került piacra. Aki nem tud még májusig sem várni, annak jó hírrel szolgálhat, hogy a MySmartPrice megszerzett CAD-alapú rendereket a Pixel 8 külsejéről, a SmartPrix pedig a Pixel 8 Próról.

A telefonok sarkait ezek szerint jobban lekerekíti idén a Google, a Pro változat kijelzőjének íve pedig eltűnhet. A hátlap abban változatlan, hogy fém sávban lesznek elhelyezve a kamerák, egy hosszúkás kivágásban kap helyet a három szenzor. Azt egyelőre nem tudni, hogy a LED fotófény alatti szenzor micsoda és mire használja majd a telefon, lehet lézeres segéd, LiDAR, ToF, vagy színszenzor is.

Pixel 8 ProPixel 8 Pro Pixel 8 Pro (forrás: SmartPrix) [+]

A Pixel 8 Pro háza a CAD-fájlok alapján 162,6 x 76,5 x 8,7 milliméter lesz, legvastagabb pontján (a kamerasávnál) pedig 12 milliméter. A kijelző képátlója 6,52 hüvelyk lehet, ami valamivel kisebb mint a Pixel 7 Pro esetén volt, ezt a lekerekített sarkok okozhatják. A telefon jobb oldalán hangerőgombok és bekapcsoló gomb, alul USB-C csatlakozó, belül pedig Tensor G3 SoC lehet. A Tensor G3 állítólag a Samsung 3 nm-es gyártástechnológiájával készül és az Exynos 2300 alapjaira épülhet. A Samsung a napokban jelentette be, hogy kész a 3 nm-es node, hamarosan indul a gyártás.

Valamivel kisebb méretű lehet Pixel 8 Pro.Valamivel kisebb méretű lehet Pixel 8 Pro. Valamivel kisebb méretű lehet Pixel 8 Pro. (forrás: SmartPrix) [+]

Méretcsökkenés várható a Pixel 8 esetén is, a telefon 150,5 x 70,8 x 8,9 milliméteres házban érkezhet. A kijelző képátlója állítólag 5,8 hüvelykre megy össze a Pixel 7-ek 6,3 hüvelykjéről. A kijelzőt körülölelő keret vékonyabb a CAD-alapú renderek szerint, az előlapi kamera pedig felül-középen a kijelzőbe vágott lyukban kap helyet, ahogy a 8 Pro esetén is.

Ilyen lehet a Google Pixel 8.Ilyen lehet a Google Pixel 8.Ilyen lehet a Google Pixel 8.Ilyen lehet a Google Pixel 8. Ilyen lehet a Google Pixel 8. (forrás: MySmartPrice) [+]

A 2023-as I/O konferencián várható a Pixel 7a premierje, erről már többször írtunk, nem sok meglepetés várható a telefon kapcsán. A hírek szerint júniusban kerül majd piacra a telefon, mellette pedig a Pixel Fold is boltokba kerülhet. A hajlítható Fold esetén egy változat lehet, 256 GB tárhellyel és 1700 euró körüli áron. A Pixel 7a állítólag 128 GB-os kiszerelésben kezdhet, 499 eurós árat jósolnak a telefonra az EU-ban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés