Érkezik a Windows 10 a Xiaomi Mi-4-re

Kereken egy nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Microsoft már a Xiaomit is megnevezte partnereként, és szűk körben a Windows 10 Technical Preview, azaz a rendszer kiadás előtti tesztváltozata az Mi-4-re is elérhető lesz. Azóta sikerült lencsevégre kapni egy ilyen rendszert futtató Mi-4-et, és amikor megérkezik a publikus béta az említett típusra, a Xiaomi tavalyi csúcskészüléke lesz az egyik legerősebb hardverrel felszerelt mobileszköz, amelyik részt vesz a tesztelésben.

A Windows 10 Technical Preview az Mi-4-en
Az Mi-4 is részt vesz a Windows 10 tesztelésében (forrás: Ars Technica)

Ma az is kiderült, hogy a Windows 10 végleges, kiadásra szánt változata is elérhető lesz az Mi-4 tulajdonosok számára, igaz csak azoknak, akik értenek a ROM cseréjéhez és vállalják a kézi telepítés kockázatait. Szó nincs tehát arról, hogy egyszer csak megérkezik a Windows 10 OTA-n, a Xiaomi is "kísérleti programnak" nevezi jelen formájában az együttműködést. Akárhogy is, bár a redmondiak operációs rendszere még nincs a piacon, egy eszköz, amelyik majd futtatja, viszont már igen, így érdekes módon csatlakozik a Xiaomi a windowsos mobilok csoportjához.

Azóta történt

Előzmények

  • Elérhető a Windows 10 előzetes telefonokra

    A Windows 10 Technical Preview for Phones a Windows Insider Programhoz való csatlakozást követően bármely támogatott eszköz tulajdonosa számára letölthető.

  • Az okostelefonokon is Windows 10 fut majd

    A Microsoft egységesíti a platformot a készülékek között, az appoknál is átjárhatóság lesz. A WP 8.1 tulajok ingyenesen frissíthetnek, a régebbi okostelefonosok sehogy.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

Hirdetés