Erősebb a Pixel 7a, mint a 7 Pro

Mármint fizikailag, a megerősített fémkeret ugyanis nem hajlik és reped.

Strapabírás szempontjából a Google Pixel 7a a hetes széria legjobb készüléke, úgy tűnik a JerryRigEverything csatorna tesztje alapján. A Pixel 7 és 7 Pro fém kerete és a fém kameracsík egybe van öntve, az oldalélek és a kamerák találkozásánál pedig két-két antennakivezetés is található mindkét oldalon. Ez a 7 Pro esetén komoly problémát okozott a tesztelés negyedik fázisában, amikor a csatorna házigazdája, Zach kézzel megpróbálja meghajlítani a készülékeket, ugyanis az egyik antennakivezetésnél konkrétan megnyílt a készülékház, amivel egyből ugrott a vízállóság.

A Pixel 7a esetén változtatott a Google, nem csatlakozik az alumínium keretbe a kameracsík, bár mindkettő fémből van, a kamerákat takaró rész csak a hátlaphoz van rögzítve. Ezzel javul a szerkezeti integritása a telefonnak, nem is hajlik. Plusz pontként valamelyest a telefon javíthatóságát is segíti ez a változtatás, hisz így az üveghatású műanyag hátlap eltávolításával hozzá lehet férni a telefon belsejéhez javítás esetén, nem a kijelző felőli oldalról kell felnyitni a házat.

Bár ezzel azért érdemes lehet óvatosan bánni, a szétszedéshez szükséges melegítés ugyanis megolvaszthatja a hátlapot, ahogy az a második linkelt videón jól látszik. Szintén nem segít a javíthatóságon, hogy a Google több fajta csavart használ a házon belül és az akkumulátor kiszedéséhez sem feltétlenül elég a beépített műanyag húzófül. Mindenestre azt a tanulságot megtarthatjuk a videókból, hogy a műanyag hátlappal nem csak könnyebb lett a Pixel 7a, hanem drágább testvéreinél erősebb is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés