Ezekre a telefonokra máris letölthető az Android 12 béta

A korai fejlesztői változatot csak a kísérletező kedvűeknek érdemes kipróbálnia, viszont Asustól kezdve TCL-en és Xiaomin át a Pixelekig számos mobilra elérhető a telepítőcsomag.

Az Android 12 jelentős vizuális ráncfelvarrással mutatkozott be, persze a fejlesztés egyelőre még középtávon jár, nyár végére vagy ősz elejére várható a végleges változat közzététele. A Google viszont egyre több partnerrel tesztelgeti a csiszolás alatt álló OS-t, így nem csak saját telefonjain lehet kipróbálni a szigorúan bétás jellegű, emiatt nem mindennapos használatra szánt, potenciális problémákkal teli, első fejlesztői változatot. Így aztán a két Pixel 3 és Pixel 3a, a két Pixel 4 és 4a, illetve a Pixel 5 is belefuthat számos olyan hibába, amit éppen majd a bátor tesztelők jeleznek majd a Google felé, a telepítés információja a jelzett készüléknevekre kattintva érhető el.


[+]

Az igazán jó hír az, hogy szépszámú másik mobilon azonnal kipróbálható az első béta, bár van mobil az alábbiak közül, amelyiknek bizonyos regionális kiadásaira korlátozott a lehetőség. Közös mindenesetre általában a Snapdragon 888 rendszerchip, azaz a Qualcomm bizonyosan támogatja a készülőfélben lévő kódot. ABC sorrendben az Asus Zenfone 8 az első, melynek a névre kattintva lehet beszerezni a közel vegytiszta Android 12 Beta csomagot. Az Oppo részéről a Find X3 Pro tajvani, ausztrál, szingapúri és új-zélandi variációja tartozik a szerencsések közé. Akadnak ritkábban látott vendégek az Android 12 programban, a Tecno 17 Camon persze aligha jön szembe az utcán Magyarországon. A lényeg viszont az, hogy kisebb márkák is aktívan érdeklődnek a program iránt, sőt: az az igazság, hogy Kínán kívül nagyon sok egyelőre nem: a hiánylistán szerepel a Samsung, a Sony, a Motorola és talán érthető okokból a HTC, a Huawei, illetve az LG.


[+]

Nem úgy a TCL 20 Pro 5G, melynek bétás oldala máris felkínálja a letöltés lehetőségét instrukciókkal, és ugyanígy tesz a Vivo iQOO7 Legend. A Xiaomi pedig a Mi 11-re, a Mi 11 Ultrára, a Mi 11i-re és a Mi 11X Próra kínálja máris a tömörített update csomagot, bár itt is érdemes  figyelmesen elolvasni az instrukciókat, hogy kik installálhatják. Végül a ZTE Axon 30 Ultra 5G is a szerencsések közé tartozik, már a kínai variáció esetében, ami azért érdekes, mert arrafelé nincsenek jelen a Google szolgáltatásai. Ám ettől még az Android 12 újdonságait ugyanúgy ki lehet próbálni vele, ahogy hasznos visszajelzések is küldhetők a keresőóriásnak és a gyártónak egyaránt. Nyilván saját felelősségre, teljes adatvesztés terhe alatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés