Ezen a héten indul a HP iPAQ hx4705 értékesítése

 

Az iPAQ hx4705 augusztusi hivatalos bejelentésekor még úgy volt, hogy már a hónap végén kapható lesz a gép, de aztán két héttel tolódott a megjelenési dátum, végül a gyártó csak annyit közölt, hogy ősszel fog megérkezni. Most úgy tűnik, nem kell már sokáig várni, ugyanis a HP weboldalán szeptember 21-i szállítási dátumot jelöltek meg a termékkel kapcsolatban.

Ha a héten végre megjelenik a hx4705-ös, akkor ez lesz az első VGA kijelzővel ellátott, új generációs HP kéziszámítógép az Egyesült Államokban. Az Asus A730w (Wi-Fi-s változat) is VGA képernyővel rendelkező Pocket PC, ám még legalább októberig várni kell a megjelenésére, míg a Dellnek a hx4705-höz hasonló multimédiás gépe várhatóan november környékén kerül a boltokba. Ezeken kívül még két VGA felbontású megjelenítővel készülő Pocket PC – a Toshiba e830 és Fujitsu-Siemens Pocket Loox 720 – jelent meg, így ma már igazán nehéz a választás ebben a kategóriában is.

A hx4705 lesz tehát az első 4 hüvelykes, VGA felbontású (480x640 pixel) transzflektív kijelzővel rendelkező HP Pocket PC. Mivel a gép rendszere a Windows Mobile 2003 SE, ezért könnyedén lehet váltani az álló (portrait) és a fektetett (landscape) mód között. A gép szíve egy 624 MHz órajelen működő Intel XScale processzor, amely 64 MB RAM és 128 MB flash memória társaságában (ebből 80 MB iPAQ File Store) dolgozik. A gépben a Wi-Fi (802.11b) és a Bluetooth (1.2) vezeték nélküli technológia, valamint CompactFlash (CF Type II) és Secure Digital (SDIO) / MMC kártyanyílás egyaránt megtalálható. Egyedi jellemzője, hogy nem a többi PDA-n megszokott D-pad, hanem egy kicsi touchpad szolgál az irányításra. A hx4705-ös modell listaára 650 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés