Február 11-én érkezik a Galaxy S20

A fenti kijelentésből persze csak annyi hivatalos, hogy a következő Samsung Galaxy Unpacked eseményre bő egy hónap múlva kerül sor.

Az év eleje a Samsungnál a Galaxy S szériáról szól, és mostanság a 2020-as családot S20, S20+ és S20 Ultra néven emlegetik. A telefonok a gyártó Unpacked eseményén szoktak elstartolni a barcelonai MWC környékén, de nem feltétlenül épp ott és akkor, az idei bemutató pedig jó pár nappal megelőzi a katalán kiállítást.

A hivatalos előzetes sokat mindenesetre még nem árul el: a lepel alatt, három dimenzióban két készülék, kütyü vagy alkatrész bújik meg mindenesetre. Az első kidomborodás utalhat akár egy teljesen vezetékmentes füles tokjára, az utóbbi pedig egy összehajtható kijelzős kagylótelefonra, bár a WRV nevű csatorna picit más, nem hivatalos megfejtést ad:

Itt az első a betű helyén az S20-ak széles kamerarendszere van hangsúlyban, aminek a csúcsát egy új, 108 megapixeles szenzor jelentheti, 9:1-es pixel binning feldolgozással, azaz éppúgy 12 megapixeles végeredményekkel, mint eddig, hacsak direkt nincs szüksége a felhasználónak a teljes felbontásra.

Kagylótelefon renderkép a Samsung egy tavalyi promó videójából
Kagylótelefon renderkép a Samsung egy tavalyi promó videójából

Ami pedig a másik készüléket illeti: a hajlítható paneles Galaxy kagylótelefont már maga a Samsung előrevetítette tavaly, és tippek szerint ez lesz a Fold kompaktabb, elegánsabb és letisztultabb folytatása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés