Futótűzként terjednek a filléres HTC telefonok

Újabb Wildfire mutatkozott be, „ne leskelődj!” üzemmódot kínál.

Lassan másfél évtizede használja a szebb napokat látott HTC a Wildfire sorozatnevet, és senki nem írt táviratot a tajvaniaknak, hogy talán az elmúlt évek katasztrofális futótüzeit figyelembe véve mégsem annyira szerencsés a névválasztás erőltetése. A minap a széria mindenesetre a Wildfire E3 Lite-tal gyarapodott Afrikában, és ugyanott jelentették be ma a szintén alsó polcra szánt Wildfire E2 Playt. Egy kolosszálisan nagy telefonról van szó 174,2 x 78,6 x 9,3 milliméteren, 210 grammon és 6,82"-es panellel, amely 720 x 1640 pixelen nem éppen tűéles, de hát ez várható volt.

Ennek ellenére a koros Unisoc Tiger T606 használható mennyiségű lóerőt biztosít nyolc processzormagjával alapfunkciókra, és mivel ennek a személyes adataink részei lehetnek, kapott a telefon egy „ne leskelődj” gombot, amit, ha elcsúsztat a felhasználó, a kijelölt alkalmazások futtatásakor a képernyő alacsonyabb fényerőre vált. Megvan továbbá a 2D-s arcazonosítás és a hátlapi ujjlenyomat-olvasó. Errefelé 48 megapixeles főkamera, 5 megapixeles ultraszéles, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységérzékelő is van, míg az előlapi szelficsepp 8 megapixeles.


[+]

Valahogy a nagy márkákat leszámítva kötelező az Android 12-es indítás bő fél évvel az Android 13 piacra kerülése után, és a Wildfire E2 Play elmaradt rendszere is aláhúzza: ez a HTC már nem az a HTC, amely a One sorozatot sokak örömére anno leszállította. Megvan viszont a Type-C és jack kimenet, a dupla nanoSIM és microSD foglalat, 8/128 GB-on pedig a memória és a tároló kellően bőséges. A Bluetooth 5.0-s, a WiFi 5 modem kétcsatornás, a legnagyobb mobiladat kapcsolat pedig 4G LTE alapú, a B20-as sáv támogatását beleértve. Az árakat a termékoldal egyelőre nem pontosítja, ahogy az esetleges hazai forgalmazásról sem esik szó, ám erre nem sok esélyt látunk, lévén a HTC-nek nincs már magyar nyelvű oldala, a HTC Magyarország pedig kereken két éve posztolt utoljára a Facebookon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés