Gyerekváltozat a Nokia T10-es tabletből

Ütésálló színes tok, változatlan hardver és gyerekek általi használatra szánt extra appok.

Kvázi-új változatot dob piacra a HMD Global a Nokia T10-es táblagépből, Nokia T10 Kids Edition néven Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Kids Edition hardverben nem tér el az alapmodelltől, ugyanúgy az Unisoc T606-os processzort használja, mint a többi T10, mellé 3 GB memóriát és 32 GB tárhelyet. Változatlan a 800 x 1280 pixeles felbontású 8"-es kijelző is, a sztereó hangszórók, az IPX2-es ház és a két kamera, 8 megapixellel a hátlapon és 2 megapixellel a kijelző felőli oldalon.

Nokia T10 Kids Edition a védőtokban
Nokia T10 Kids Edition a védőtokban [+]

Ami változik, az a szoftver. Valamiért a Kids Edition az Android 12-es főverziót futtatja, miközben a sima T10-re már elérhető a 13-as rendszer is. A gyerekeknek szánt tabletre előre telepítve kínálja a HMD a Google Kids Space alkalmazást és a Family Link programot, utóbbival a szülő felügyelheti, mit és mennyit használ a gyerek a táblán. A HMD ígérete szerint három évig támogatva lesz a készülék havi biztonsági frissítésekkel.

A színes tokok külön is megvásárolhatók és bármely T10-re ráhúzhatók
A színes tokok külön is megvásárolhatók és bármely T10-re ráhúzhatók (forrás: Nokia) [+]

Ami még újdonság, az a színes (kék, piros vagy zöld) polikarbonát tok, rajta kitámasztóként is használható fogantyúval, mely egyrészt segít megvédeni a táblagépet az esésektől, másrészt könnyebb fogást és nagyobb tapadást biztosít, mint a tablet saját háza. Csomagban a táblagép és a védőtok 189 euróba kerül, de a védőtok külön is megvásárolható 30 euróért és bármely Nokia T10-es modellel kompatibilis. Arról egyelőre nem tudunk, hogy Magyarországon hivatalosan forgalomba kerül-e a T10 Kids Edition.

Előzmények

Hirdetés